Gro: - Jeg vil være en privatperson

Gro Harlem Brundtland har ikke ønsket å snakke med mediene om skattefohold og sykehusregninger. På vei tilbake til Frankrike i dag svarte hun likevel på NRKs spørsmål.

Gro Harlem Brundtland
Foto: NRK

Brundtland og ektemannen Arne Olav reiste i dag tilbake til Nice på den franske rivieraen, der ekteparet bor til daglig.

Se intervjuet i Nett-tv: Gro reiser hjem

Etter den siste ukens mediestorm rundt skatteforhold og operasjoner på den norske statens regning, endte Brundtland opp med selv å betale for hofteoperasjonene hun fikk utført i Norge.

Les også: Gro betaler operasjonene selv

Ullevål tar regningen for Gro

Vil bare være privat

Men Gro Harlem Brundtland vil ikke gå med på at hun har gjort noe galt ved å la Norge ta regninga for operasjonene.

- Her er det helt klart at regelverket ikke er tydelig nok. Det er ikke bare meg som er kommet i denne situasjonen, sier Brundtland til NRK. 

Den tidligere statsministeren og Ap-lederen sier hun selv bare vil være privatperson.

- Det er 11 år siden jeg var statsminister i Norge, og jeg har ønsket å ha mer privatliv. Men jeg har samtidig hatt en følelse av forpliktelse og ansvar til å bidra når FNs generalsekretær ber meg bidra, selv om jeg egentlig kunne tenkt meg å bare være privatperson.

- Har ikke plassert meg på pidestall

- Har det vært sårende med spekulasjoner om ditt omdømme?

- Alminnelig diskusjon om hva andre mener, er ikke mitt tema. Jeg har ikke plassert meg selv på en pidestall som andre så mener jeg blir revet ned fra. Dere i pressen må gjerne diskutere dette, men jeg er ikke en deltager i den debatten.

Hun kjenner seg ikke igjen i bildet av en konflikt mellom henne og helseminister Sylvia Brustad.

- Det har vært minst 10 overskrifter og påstander i media den siste uka, men jeg har aldri vært hverken kritisk eller rasende på den stakkars helseministeren. Hun sa det som er en selvfølge, og som jeg allerede hadde sagt i mediene. Det er en illustrasjon på at folk ikke må tro alt de ser, særlig ikke overskrifter og rene påstander.

Hør i nettradio: Ullevål endrer rutiner

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste meldinger