NRK Meny
Normal

Gråtkvalt enke: – Folk ser ned på meg, men jeg vil kjempe for sannheten

OSLO TINGRETT (NRK): Den 25 år gamle enka som har anmeldt foreldrene for drapet på ektemannen sier hun fått «mye dritt» fra det pakistanske miljøet. – Jeg hadde tanker om å ta livet av meg, sier jenta.

Enken i retten på dag tre

Den 25 år gamle enka etter trippeldrapet i Pakistan har hatt tøffe dager i retten.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Tanveer Abbas

Tanveer Abbas ble drept i Pakistan i mai 2013. Han ble 23 år gammel.

Foto: Privat / NRK

Den tredje dagen av trippeldrapssaken i Oslo tingrett fortsatte med den 25 år gamle enkas forklaring. Enka har anmeldt sine egne foreldre for trippeldrap. Politiet mener de to, sammen med kvinnens onkel og svoger, skal ha stått bak drapet på ektemannen, hans bror og hans far i Pakistan.

Iført en sort hijab, slik hun også har vært de andre dagene, begynte 25-åringen med å fortelle at hun var svært sliten, og nesten hadde et sammenbrudd etter ha å ha forklart seg i retten i går.

Helt på tampen av rettsdagen, da hennes bistandsadvokat Monica Lindbeck spurte om hvordan tiden etter drapet har vært, tok følelsene fullstendig overhånd.

– Jeg har følt meg så ensom. Da jeg mistet Tanveer (ektemannen, journ.anm.), hadde jeg ikke noen igjen. Jeg hadde ikke sted å bo, ikke noen å gå til, hulker kvinnen.

– Fått mye dritt fra folk

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, og hadde tanker om å ta livet av meg. Men jeg fikk mye støtte av politiet, og det er jeg takknemlig for. Da bestemte jeg meg for at jeg skulle slåss for rettferdigheten, og få frem sannheten, selv om jeg har måttet tåle veldig mye dritt fra folk.

Bistandsadvokat Lindbeck spurte også hvilke reaksjoner kvinnen har fått fra det pakistanske miljøet etter drapene.

– Det har vært tøft, fordi folk ser ned på meg og snakker stygt om meg. De mener jeg har fått foreldrene mine i fengsel, sier kvinnen, og legger til at hun har begynt å ta sovepiller for å få sove mens rettssaken pågår.

De tiltalte i trippeldrapssaken

Det tiltalte ekteparet i trippeldrapssaken (bak og til høyre) nekter straffskyld. Den tiltalte onkelen (til venstre) innrømmer å ha vært med på å planlegge drapet på tre personer i Pakistan.

Foto: Tegning: Esther Maria Bjørneboe / NRK

– Hvor var hjernen hans?

Tidligere onsdag stilte forsvarer Øystein Storrvik spørsmål til enka. Han representerer enkas onkel, som har erkjent å ha planlagt og medvirket til trippeldrap. Storrvik spurte enka hva hun tenker om at onkelen har tilstått.

– Det er først nå han kommer til fornuft. Hvor var hjernen hans før? Det har gått to år, kunne han ikke tenkt på det før? Hva er det jeg har gjort mot ham? Jeg har bare giftet meg med Tanveer, sier kvinnen.

25-åringen ble også spurt om hun mener det er noe uriktig i onkelens forklaring. Han har sagt til sin forsvarer at enkas mor og far ikke har vært med på planleggingen av drapet.

– Jeg ønsker at han forteller den hele og fulle sannheten om det som har skjedd. At han forteller hvilke roller moren og faren min har hatt, og hvilke andre medhjelpere NN (svogeren som løsnet skuddene, journ.anm.) hadde, sier enka opprørt.

Etter planen skulle den tiltalte onkelen forklare seg etter lunsj, men dette ble utsatt til torsdag.

La fram skilsmisseerklæring

Onsdag spurte også påtalemyndigheten fram en skilsmisserklæring som kvinnen skal ha funnet på farens soverom. Erklæringen, som har fingeravtrykket og signaturen til den avdøde ektemannen, skal være fra desember 2012.

Enka mener den avdøde ektemannen må ha blitt presset til å skrive under på papirene, samme dag som han ble kidnappet.

Ektemannen ble først kidnappet og drept mai 2013. Morten Furuholmen, som representere den drapstiltalte enka, lurte på hvordan dokumentene kunne befinne seg i foreldrenes hjem da de ble pågrepet, kort tid etter drapet.

– I Pakistan skjer alt. Man kan betale penger, og lage falske papirer. Det er korrupt, svarte enka, før hun ba om en pause.

– De griller meg bare mer og mer

Morten Furuholmen

Forsvarer Morten Furuholmen representerer den drapstiltalte moren.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Furuholmen stiller 25-åringen en rekke spørsmål om hvorvidt svogeren, som er etterlyst internasjonalt, kan ha utført drapet sammen med onkelen – uten at enkas foreldre i Norge har vært involvert.

25-åringen mener foreldrene må ha vært involvert, blant annet med tanke på at drapet på ektemannen ble utført i foreldrenes hus i Pakistan. Flere ganger oppfordrer tingrettsdommer Ellen Martens enka til å bare svare på spørsmålene, og ikke bli for engasjert.

Etter gjentatte spørsmål fra Furuholmen måtte enka også medgi at svogeren hadde nøkler og tilgang til foreldrenes leilighet i Pakistan, der ektemannen ble drept.

Ikke på høyttaler likevel

På spørsmål fra aktor korrigerte også den 25 år gamle jenta på det hun har sagt i retten tidligere i uka. Hun erkjente at samtalen en av hennes andre svogere i Norge hadde med hennes mor, der moren skal ha fortalt at ektemannen var drept, ikke hadde blitt spilt av på høyttaler.

– Jeg er ikke sikker på at høyttaleren var på. Men jeg husker at stemmen til moren min var ganske høy, og av måten det ble snakket på, skjønte jeg at det var snakk om et drap, sier 25-åringen.

Trippeldrapssaken i Oslo tingrett

FAMILIE: Onkelen, bosatt i Fredrikstad (øverst til høyre), har erkjent å ha vært med på drapene på brorens (i midten, øverst) og svigerinnens uønskede svigersønn. Også svigersønnens far og en annen bror ble drept. Ekteparet skal ha planlagt drapene, som ble utført av en tredje bor, som har vært etterlyst internasjonalt.

Foto: Grafikk: Vidar Kvien & Marco Vaglieri / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger