Grande ber om eget asylmøte med Listhaug

Etter dagens asylmøte ved statsministerens kontor inviterte Venstre-leder Trine Skei Grande seg selv til et nytt møte om saken. Hun vil gjerne si sin hjertens mening direkte til innvandringsministeren.

Trine Skei Grande står med armer i kors og ser på Listhaug som snakker i mikrofon

ØNSKER MER: Trine Skei Grande fulgte nøye med da Sylvi Listhaug (Frp) snakket til pressen etter asylmøtet tirsdag morgen. Etter dagens timelange samtaler har Venstre-lederen mer på hjertet, og hun ber nå om et nytt møte med Listhaug.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Statsministeren var mest opptatt av å få fram at regjeringa ikke har konkludert ennå, det er lurt av dem. Jeg håper også at Sylvi Listhaug inviterer meg til et eget møte der vi får gått gjennom våre innvendinger til det forslaget som er sendt ut, før de konkluderer. Det gjør jeg meget gjerne, sier Grande til NRK etter dagens møte mellom de seks partiene bak asylforliket.

– Og så vil jeg gjerne også gå gjennom de 40 alternative innstrammingene vi har lagt inn, som verken bryter folkeretten eller rettsprinsipp og som er godt innenfor det som var asylforliket på Stortinget, fortsetter hun.

Enige om forlik, uenige om forslag

Venstre tok både regjering og Storting på senga da de 10. februar varslet at de sa nei til samtlige innstrammingsforslag fra regjeringen. Ifølge partiet utfordrer regjeringens høringsforslag folkeretten og går langt utover det partiene ble enige om i forliket.

12 dager etter at Venstre sa nei regjeringens pakke, lanserte de 40 alternative forslag til innstramminger (les alle på Venstres nettside her).

Vil stramme inn med gammel enighet

Minst ni av dem er tiltak som regjeringen og støttepartiene har blitt enige om i tidligere avtaler, men som ikke er gjennomført.

Venstre trekker blant annet fram løftene fra 2013 om en ny mottaksstruktur med integreringsmottak for personer som venter med å bli bosatt, og returmottak for personer med avslag.

– Vi kan snakke om de forslagene som allerede er ute

Innvandringsminister Sylvi Listhaug svarer følgende på oppfordringen til Grande:

– Jeg registrerer at Venstre har gått fra å ville forkaste alle forslag, til å fremme 40 egne forslag og til nå å ville snakke med oss. Jeg kan gjerne invitere Trine Skei Grande på møte. Utgangspunktet for diskusjonen bør da være de forslagene som regjeringen har hatt på høring siden det er disse som vil være utgangspunktet for den proposisjonen som skal legges frem for Stortinget.

Det er disse forslagene Venstre har sagt tvert nei til allerede.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger