Hopp til innhold

Goliat-demonstrasjon utenfor Slottet

Etter statsråd i dag offentliggjorde regjeringen at de gir det italienskeide oljeselskapet ENI Norge lov til å bygge ut Goliat-feltet i Barentshavet. Natur og ungdom møtte regjeringen utenfor slottet med en brennende jordklode og klare meldinger.

Goliat-demonstrasjon utenfor Slottet
Foto: Trond Stenersen / NRK

Mens mange i Finmark frykter at landsdelen kun blir sittende igjen med risikoen, mens oljerikdommen utvinnes til havs, så kritiserer leder i Natur og ungdom regjerningen for å motsi seg selv i sin egen miljøpolitikk.

Les. Har store forventninger til Goliat
Les:
Grønt lys for Goliat

SV sitter med nøkkelen

Natur og ungdom leder Ingeborg Gjærum
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Natur og ungdom leder Ingeborg Gjærum demonstrer foran Slottet.

Natur og ungdom brant en jordklode foran Slottet

Natur og ungdom brant en jordklode foran Slottet i dag.

Foto: Trond Stenersen / NRK

– Det italienske oljeselskapet som skal operere i Barentshavet trenger en tillatelse for å forurense, den tillatelsen kan ikke Erik Solheim gi, sier Ingeborg Gjærum i Natur og ungdom, og peker på at det er miljøvernministeren fra SV som til syvende og sist vil gi grønt lys for utbyggingen.

Natur og ungdom mener regjeringen setter en elendig miljøstandard for Barentshavet når den fredag gikk inn for å bygge ut Goliat-feltet.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen holdt i dag en pressekonferanse i forbindelse med utbyggingen av Goliat-feltet utenfor Finnmark. Der han lovet 500 nye arbeidsplasser i Finnmark.

Les: Her er Goliatplanen

Koster 28 milliarder

Det italienskeide selskapet Eni Norge eier 65 prosent og StatoilHydro de resterende 35 prosent av Goliat. Kostnaden med å bygge ut feltet er anslått til 28 milliarder kroner.

I søknaden skal det ifølge Gjærum være pekt på at det er begrenset lønnsomhet i prosjektet og at det derfor ikke er grunnlag for å etablere et anlegg på land for ilandføring.

Flere i Finmark er derfor redd for at fylket blir sittende igjen med all risikoen, og at beredskapen ikke tas nok på alvor.

– Bra det kommer arbeidsplasser til Hammerfest

Video nsps_upload_2009_5_8_10_9_47_266.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Geir Ove Bakken, leder i Vest-Finnmark regionråd. Trykk på bildet for å se video.

Video: Geir Ove Bakken, leder i Vest-Finnmark regionråd. Trykk på bildet for å se video.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger