NRK Meny
Normal

Gjengoppgjør midt i folkemengden

To personer er skutt i beina på Aker Brygge i Oslo i kveld. De skal ikke være livstruende skadet. Flere hundre var øyenvitner.

To skutt på Aker Brygge
Foto: Erik Engen

Begge mennene blir nå behandlet på sykehus, den ene på Ullevål universitetssykehus og den andre på Aker universitetssykehus.

Skytingen skjedde ved rundkjøringen like ved bryggen der Nesodd-båten ligger.

Skuddramaet fant sted på åpen gate med flere hundre mennesker tilstede. Både gjerningsmenn og ofre skal tilhøre det pakistanske gjengmiljøet i hovedstaden.

 

Politiet leter nå etter gjerningsmennene, som stakk fra stedet i en mørk BMW i 700-serien, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til NRK. Bilen ble senere funnet hensatt i Oslo sentrum.

Gjengoppgjør

- Det vi vet, er at to personer ble skutt og to personer stakk fra stedet. De er av utenlandsk opprinnelse og vi har en mistanke om hvem de er. De er kjenninger av politiet, sier Terje Faraasen, politiførstebetjent i Oslo politidistrikt.

Både gjerningsmenn og ofre skal tilhøre det pakistanske gjengmiljøet i hovedstaden, og fire navngitte menn er etterlyst.

Flere tusen mennesker var i kveld på Aker Brygge, og mange ble vitner til krangelen mellom gjengmedlemmene. Den endte med at flere trakk våpen og løsnet en rekke skudd.

Kveldens skudd-drama skal være nok et oppgjør mellom de såkalte A- og B-gjengene. Tøyen-drapet i 2001 og drapet på bussholdeplassen på Sandaker i 2004, er eksempler på oppgjør hvor samme miljø har vært involvert.

Motivet for kveldens oppgjør er ennå ikke kjent.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger