Gjengleder i søkelyset etter drap

En sentral skikkelse i Oslos gjengmiljø er nå i søkelyset etter drapet på en norsk-pakistansk familiefar på Manglerud sist helg. Gjengmedlemmet skal ha vært i konflikt med et familiemedlem av drapsofferet.

Mann død etter vold på Manglerud

FUNNET DREPT: En 52 år gammel mann ble natt til 28. september funnet drept i et villastrøk i Manglerud i Oslo.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

Etter det NRK kjenner til opererer drapsetterforskerne med en liste over flere personer som pekes ut som sentrale i saken av vitner. Flere av personene på listen har gjort seg utilgjengelige i tiden etter drapet. Politiet har tidligere sagt at de ikke tror 52 år gamle Mohammad Arshad ble drept ved en tilfeldighet.

Natt til lørdag, ved halv ett-tiden, fant en tilfeldig forbipasserende mannen liggende livløs på gaten i et villastrøk på Manglerud. Han hadde store hodeskader og døde på sykehuset. Han ble funnet i Otto Sogns vei.

Skadene han ble påført og omstendighetene rundt funnet gjorde at politiet etterforsket dødsfallet som drap.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Konflikt med familiemedlem

Flere kilder bekrefter overfor NRK at en kjent skikkelse i hovedstadens gjengmiljø sees på som spesielt interessant i etterforskningen. Mannen, som er i 30-årene, skal for en tid tilbake ha vært i konflikt med et familiemedlem av drapsofferet. Konflikten, som omtales som bagatellmessig, oppstod på et utested på Tøyen tidligere i år. NRK får opplyst at gjengmedlemmet skal ha ment seg ydmyket i etterkant av hendelsen.

Vet du noe om denne saken? Tips NRK!

Les også: Har fått få tips etter Manglerud-drapet

Les også: Etterlyser bilister etter drap

Les også: Jakter ukjent gjerningsmann

Stengt utested etter drap

STENGT: Ett av utestedene som den nå drepte mannen drev har ikke vært åpent siden det ble kjent at eieren var død.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Han er straffedømt en rekke ganger tidligere. Blant annet for grovt ran, trusler, heleri og ulovlig våpenbesittelse. Han omtales som en lederskikkelse i sin fraksjon av gjengmiljøet. Mannens forsvarer vil ikke kommentere opplysningene overfor NRK:

– Jeg har ikke vært i kontakt med min klient på lengre tid, derfor har jeg ingen kommentar til dette, sier forsvareren.

Usikkert forløp

Politiet er også ordknappe.

– Vi er gjort kjent med konflikten, men jeg ønsker ikke å gå inn på den på dette stadiet i etterforskningen, sier politioverbetjent Egil Kulseth ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

– Vi arbeider veldig bredt og har ikke låst oss i noe spesielt spor eller retning, legger han til

Det er fortsatt usikkert hva som var forløpet til at familiefaren ble påført de dødelige skadene. Men en polititeori skal være at gjerningsmennene kan ha angrepet 52-åringen da de ikke fikk tak i familiemedlemmet de egentlig ventet på.

Dersom du har bilder eller tips om denne saken kan du ringe NRK på 03030 eller sende oss en mail.

Ingen pågripelser

NRK har i kveld vært i kontakt med bistandsadvokat Vibeke Knapstad, som representerer avdødes familie.

– Jeg ønsker ikke å kommentere en pågående etterforskning, sier hun.

Ingen er så langt pågrepet eller siktet for drapet på Mohammad Arshad. 52-åringen skal begraves fra en moské i Oslo onsdag. Familien har bedt om ro rundt begravelsen.

– Det er svært krevende dager for familien, som fremdeles er i sjokk og dyp sorg. De håper på en snarlig oppklaring av saken, sier bistandsadvokaten.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger