Hopp til innhold

Giske: – Nå drar Frp innvandringskortet

Når det går nedover med Frps meningsmålinger er det bare et tidsspørsmål før de trekker opp en innvandringssak. Det mener Aps nestleder Trond Giske.

Trond Giske mener Fremskrittspartiet heller vil snakke om innvandring enn arbeidsledighet og bompenger i valgkampen frem mot kommunevalget i høst.

Trond Giske (Ap) og Ketil Solvik-Olsen (Frp) gikk i tottene på hverandre i mandagens Politisk kvarter på P2.

Valglogo

Politisk kvarter på NRK P2 drar mot slutten da nestleder Trond Giske i Arbeiderpartiet fyrer av følgende bredside mot Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen.

– For å være helt ærlig vet vi hva dette handler om. Når det blir valgkamp må Frp få opp en eller annen flyktninge- eller innvandringssak istedenfor å snakke om 118 000 arbeidsledige som Siv Jensen burde snakke om, rekordhøye bompengeavgifter, rekordhøy bensinpris, statlig eldreomsorg eller pensjoner som blir kuttet.

Da var krangelen i gang.

Beskylder regjeringen for å være ute av styring

Etter sending utdypet Giske kritikken:

– Det er velkjent at det dukker opp en innvandringssak når Frp gjør det dårlig på meningsmålingene. Det er nytt at det er partilederen, som er statsråd og nestleder i regjeringen, som går ut mot regjeringens egen politikk.

Han mener Frp setter partiet foran Norge, og at de fokuserer på et relativt lite problem fremfor de store utfordringene.

– De var selv med på å ta imot 7 500 flyktninger men var mot 8 000. Så gjør de det til en kjempesak.

Det er vel ingen overraskelse at Frp er restriktive til innvandring, hvorfor skal de ikke få bruke det i valgkampen?

– Det som er overraskende er at man sitter i regjering og tviholder på statsrådsposisjonene og de svarte bilene. En ting er at Frps representanter på Stortinget er mot det trygdeoppgjøret Frp har forhandlet frem i regjering. Det er ille nok. Én annen er at deres egne statsråder begynner å gå løs på hverandre. Da er dette uten styring, sier Giske.

Ber Giske slutte å lyve

Ketil Solvik-Olsen

Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener Ap må skylde seg selv for at innvandring har blitt tema i valgkampen.

Foto: Jane Rasmussen / NRK

Solvik-Olsen sier notatet Giske mener viser at Frp var klare for å ta imot 7 500 flyktninger ikke er et Frp-notat.

– Jeg synes Trond Giske skal slutte å spre usannheter. Alle vet at det notatet han refererer til var skrevet av Høyre. De forsøkte å få tilslutning av Frp men fikk det ikke, sier Solvik-Olsen.

Han mener Arbeiderpartiet selv må ta ansvar for at innvandringspolitikken har blitt et tema i valgkampen.

– Det er Arbeiderpartiet som plutselig har blitt veldig liberale og som har gjort dette til et valgkamptema. Hvis Giske misliker at flyktninge- og innvandringspolitikken blir diskutert burde de hatt en klar linje og ikke hoppe rundt slik de nå gjør.

Skjermdump valgannonse Frps facebooksider

KAMPANJE: Fremskrittspartiet ber folket velge mellom velferd eller flyktninger i årets valgkampmateriell.

Foto: Skjermdump Frps Facebookside

Frp-nestlederen mener dette gjør det naturlig for Frp å løfte frem dette som én av mange saker i valgkampen.

– Det er ingen tvil om at det skaper engasjement fordi mange er mot den politikkdreiningen Arbeiderpartiet stod i spissen for der vi skal bli mer liberale. Lokalvalget er en mulighet til å vise at de er uenige i å ta 8 000 syriske flyktninger til Norge fremfor å hjelpe mange flere der nede.

AKTUELT NÅ