NRK Meny
Normal

Giske: – Fornuftig valg av SV

SV-leder Audun Lysbakken vil ikke forplikte seg til noe samarbeid med Ap og Sp fram mot valget i 2017. Trond Giske (Ap) forstår det veldig godt.

Ap-nestleder Trond Giske smiler. Blå bakgrunn

RESULTATER: Ap-nestleder Trond Giske mener politikken er avgjørende.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi vil gå til valg på soleklare politiske krav, så får regjeringsforpliktelser komme i andre rekke. Vi skal ikke gå til valg på en avtale med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Vi går til valg på en avtale med velgerne våre, var Audun Lysbakkens klare tale fra talerstolen på SVs landsmøte fredag.

Partiet ønsker kun å forplikte seg på politikken overfor velgerne. En politikk som skal handle om nullutslipp, kunnskap til alle og mindre forskjeller i samfunnet. Arbeiderpartiets Trond Giske har forståelse for SVs valg.

Ønsker flere partier velkommen

– Jeg synes det er fornuftig av SV å ikke låse seg til en bestemt blokk fram mot valget i 2017, sier Giske.

Arbeiderpartiet har selv strekt ut armene til både Venstre og KrF for å kunne få til et nærmere samarbeid framover.

– For oss handler det om hvilke resultater vi kan levere til velgerne. Det er større innsats mot arbeidsløshet, bedre fordeling og bedre innsats i skole og eldreomsorg. Alle som vil samarbeide om det er hjertelig velkommen, forteller Giske.

Tror på godt samarbeid

Lysbakken gikk også hardt ut mot Arbeiderpartiets asylpolitikk den siste tiden. SV-lederen mener Ap vingler ved å si én ting, men gjøre noe helt annet i praksis.

– Arbeiderpartiets strategi om dagen er forvirende. De har støttet Sylvi Listhaugs politikk 100 prosent, men går i strupen på retorikken Frp bruker, sa Lysbakken.

– Vi førte en streng og rettferdig asylpolitikk i åtte år i regjering med SV. Hvis SV står for det dem gjorde i Stoltenberg-regjeringen, er jeg helt sikker på at vi får til et godt samarbeid også på det området, sier Giske.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger