Giske tilbake på den politiske scenen neste uke

Stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) innleder den politiske debatten når Orkland Ap skal konstitueres lørdag på Folkets Hus i Gjølme i Orkdal 10. februar.

Trond Giske - næringsminister Entra-saken

TILBAKE: Stortingsrepresentant Trond Giske innleder den politiske debatten når Orkland Arbeiderparti skal konstitueres lørdag 10. februar.

Foto: Dino TRTO / Adresseavisen

Det melder Orkland Ap på sine egne nettsider.

Etter det Avisa Sør-Trøndelag kjenner til, blir det den avgåtte Ap-nestlederens første opptreden på den politiske scenen etter varslersakene mot ham.

– Jeg oppfatter at Trond Giske har fått nok straff internt i partiet. For oss er det uproblematisk at han kommer. Han er toppkandidat i Sør-Trøndelag Ap, og det er naturlig at han deltar på årsmøter rundt om i Trøndelag. Utgangspunktet vårt er at han skal gjøre en jobb som stortingsrepresentant, og da er det fint at Orkland Ap signaliserer at vi fortsatt har tillit til ham, sier Are Hilstad, nåværende ordfører i Meldal kommune, til avisen.

Giske-saken begynte som anonyme påstander om Ap-nestlederens oppførsel og fortsatte med åpenlys konflikt helt til topps i Ap-ledelsen.

Den 7. januar trakk Giske seg som Ap-nestleder på permanent basis. Arbeiderpartiet har konkludert med at Giske har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering i fem saker.

I et brev sendt til Arbeiderpartiets sentralstyre har Giske slått tilbake mot prosessen som har ført at han har måttet gå av som nestleder, og oppsummerer fem av varslersakene mot ham.

  • Les alt om varslersakene her.
  • Sunniva Andreassen i Dagsnytt 18

    STÅR FREM: Sunniva Andreassen forteller om hvorfor hun står frem og forteller om sine møter med Trond Giske i Dagsnytt 18.

I går sto tidligere AUF-medlem Sunniva Andreassen for første gang frem med sin historie.

Hun reagerer kraftig på brevet Giske har sendt til sentralstyret, og sier brevet er den direkte foranledningen til at hun nå velger å stå frem med sin historie.

– Jeg reagerer fordi jeg føler det som et nytt forsøk på å bagatellisere varslersakene og de historiene som blir fortalt.

Trond Giske har beklaget sin oppførsel under møtene med Andreassen i et brev til Aps sentralstyre.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger