Giske får ingen toppverv i Trøndelag

STORTINGET (NRK): Valgkomiteen har enstemmig bestemt at Trond Giske ikke får toppverv i Trøndelag Arbeiderparti, etter at partiet mottok en bekymringsmelding om ham.

Media.

DISKUSJON: Trond Giske skriver på sin egen Facebook-side at han ikke blir medlem i arbeidsutvalget i Trøndelag Ap.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti har i ettermiddag diskutert bekymringsmeldingen knyttet til videoen av Trond Giske og en ung kvinne som danser.

Valgkomiten har enstemmig besluttet at Giske både er ute av arbeidsutvalget og fylkesstyret i Trøndelag Arbeiderparti.

En dansevideo, ekstraordinære telefonmøter, trusler og advarsler.

Det har stormet rundt Trond Giske og valgkomiteen i Trøndelag etter at VG i går publiserte en artikkel om at Arbeiderpartiets partisekretær hadde mottatt en bekymringsmelding om at Giske står tett inntil en ung kvinne på dansegulvet, med hendene rundt henne natt til søndag.

I ettermiddag har valgkomiteen holdt et ekstraordinært telefonmøtet i forbindelse med videoen.

– Det handler om dømmekraft. Med bakgrunn i det har vi valgt å ikke innstille Trond som styremedlem til fylkesstyret neste helg, sier valgkomitéleder Jorodd Asphjell.

Aspjell peker på at valgkomiteen ikke må la Giske overskygge politikken som skal utvikles i fylkespartiet.

Giske opplyste kort tid før pressekonferansen på sin Facebook at han trekker seg som kandidat til plass i arbeidsutvalget i Trøndelag Ap, men stiller fortsatt som styremedlem og leder av organisasjonsutvalget.

– Lederen i valgkomitéen har opplyst meg om at det ikke lenger er mulig å få en enstemmig innstilling på meg til arbeidsutvalget i Trøndelag Arbeiderparti. En delt innstilling vil føre til støy og konflikt helt fram til årsmøtet. Verken for Trøndelag Arbeiderparti eller meg selv er det en ønskelig situasjon. Det er et halvt år til et viktig kommunevalg og vi må få oppmerksomheten over på kandidatene våre, på politikk og på våre svar for et bedre Trøndelag, skriver Giske.

Giske
Foto: Skjermbilde

Det er fortsatt ukjent hva valgkomiteen har kommet frem til.

Jorodd Asphjell, leder av valgkomiteen i Trøndelag Ap, forteller at han var sammen med Giske på baren der videoen ble filmet.

Jorodd Asphjell (Trøndelag Ap) forteller om turen til Bar Vulkan sammen med Trond Giske.

Jorodd Asphjell (Trøndelag Ap) forteller om turen til Bar Vulkan sammen med Trond Giske.

SISTE NYTT

Siste meldinger