NRK Meny
Normal

- En slik sak gjør inntrykk

Politiet gir full prioritet til etterforskningen av familiedrapet på Mortensrud i Oslo.

Video Pressekonferanse på politihuset

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde på pressekonferansen på politihuset i Oslo torsdag.

Oslopolitiet holdt i dag en pressekonferanse etter at en mor og tre barn ble funnet drept. Den 41 år gamle faren ble senere funnet død i Gjersjøen i Oppegård sammen med to av døtrene.

Alle de fem døde ble i dag formelt identifisert av pårørende.

– Dette er jobben vår, men det er klart at en slik sak gjør inntrykk på politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet til NRK.

Får kanskje aldri vite hva som skjedde

Siden den antatte gjerningsmannen er død, er politiet usikre på om de noen gang kommer til å få svaret på hva som egentlig har skjedd. Den avdøde 41 år gamle mannen er siktet for å ha drept sin kone og tre barn. Politiet opplyser at han er siktet etter funn gjort på åstedet.

– Høyst sannsynlig vil vi aldri få vite med sikkerhet hva som skjedde og hvorfor. Men vi håper og tror at rettsmedisinerne arbeid kan hjelpe oss godt på vei med å danne oss et bilde. Det vil også være av betydning for pårørende, sier Rohde.

Den foreløpige obduksjonsrapporten vil trolig ikke bli klar i dag, men politiet håper å få den i løpet av fredag.

– Vi venter ikke med sikkerhet noe svar i dag. Det er fem døde personer, og en vanskelig sak all den tid den antatte gjerningspersonen er død, sier Rohde.

Vil gå fra dør til dør

Oslopolitiet vil i dag gjennomføre dør-til-dør-intervjuer med naboene til familien.

– Vi har bedt om bistand fra Manglerud politistasjon for rundspørring hos naboer i ettermiddag og kveld, forteller Rohde.

Pårørende av de drepte vil bli avhørt av politiet i løpet av dagen, og får hjelp av helsepersonell.

– De trenger mye hjelp fra profesjonelt helsepersonell, men har også mange spørsmål til politiet.

Har vært i kontakt med politiet

Den døde 41 år gamle faren har tidligere vært i kontakt med politiet.

– Vi har ikke vært kontakt med ham i forbindelse med alvorlige kriminelle handlinger, men han er registrert hos oss i forbindelse med et mindre forhold, sier Rohde, som ikke ønsker å kommentere hva slags forhold det er snakk om.

Foreløpig har ikke politiet oversikt over hans medisinske historie eller hvor vidt barnevernet har vært i kontakt med familien.

Mannen kom til Norge i 1991 og ble norsk statsborger i 1999. I begynnelsen av juni skal han ha søkt om drosjeløyve i Oslo. Mannens kone var fra Marokko og kom ifølge politiet til Norge i 1998.

– Hun fikk innvilget permanent opphold i august 2010, men var ikke norsk statsborger, sier Rohde.

Alle de tre barna var norske statsborgere.

Skole i sorg

Skolen der de to eldste jentene fikk i dag besøk av prester fra Mortensrud kirke som vil bistå i beredskapsarbeidet etter gårsdagens hendelse.

– Vår primære oppgave er å ta vare på elever, foresatte og ansatte. Dette er en utrolig dyp tragedie, forteller assisterende rektor ved Stenbråten skole, Eva-Ma Holmen.

Video Fjørtoft på Stenbråten skole

VIDEO: Assisterende rektor Eva-Ma Holmen sier skolen er i full beredskap etter nyheten om de døde jentene.

Rektor startet dagen med å informere lærerne om den tragiske hendelsen.

– Det vil være ulikt hvordan dette skal håndteres fra første til syvende trinn, men det vil være viktig å besvare alle spørsmål elevene måtte ha i dag, sier hun.

Slo alarm

Politiet slo drapsalarm etter at de fant en kvinne og hennes 14 dager gamle spedbarn drept i familiens hjem på Mortensrud i Oslo.

Den 41 år gamle ektemannen og parets to døtre på 7 og 9 år ble etterlyst av politiet.

Det var familiens slektninger som hadde uttrykt bekymring etter at de ikke hadde kommet i kontakt med familien siden tirsdag ettermiddag, noe som ifølge dem var uvanlig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger