- En slik sak gjør inntrykk

Politiet gir full prioritet til etterforskningen av familiedrapet på Mortensrud i Oslo.

Video Pressekonferanse på politihuset

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde på pressekonferansen på politihuset i Oslo torsdag.

Oslopolitiet holdt i dag en pressekonferanse etter at en mor og tre barn ble funnet drept. Den 41 år gamle faren ble senere funnet død i Gjersjøen i Oppegård sammen med to av døtrene.

Alle de fem døde ble i dag formelt identifisert av pårørende.

– Dette er jobben vår, men det er klart at en slik sak gjør inntrykk på politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet til NRK.

Får kanskje aldri vite hva som skjedde

Siden den antatte gjerningsmannen er død, er politiet usikre på om de noen gang kommer til å få svaret på hva som egentlig har skjedd. Den avdøde 41 år gamle mannen er siktet for å ha drept sin kone og tre barn. Politiet opplyser at han er siktet etter funn gjort på åstedet.

– Høyst sannsynlig vil vi aldri få vite med sikkerhet hva som skjedde og hvorfor. Men vi håper og tror at rettsmedisinerne arbeid kan hjelpe oss godt på vei med å danne oss et bilde. Det vil også være av betydning for pårørende, sier Rohde.

Den foreløpige obduksjonsrapporten vil trolig ikke bli klar i dag, men politiet håper å få den i løpet av fredag.

– Vi venter ikke med sikkerhet noe svar i dag. Det er fem døde personer, og en vanskelig sak all den tid den antatte gjerningspersonen er død, sier Rohde.

Vil gå fra dør til dør

Oslopolitiet vil i dag gjennomføre dør-til-dør-intervjuer med naboene til familien.

– Vi har bedt om bistand fra Manglerud politistasjon for rundspørring hos naboer i ettermiddag og kveld, forteller Rohde.

Pårørende av de drepte vil bli avhørt av politiet i løpet av dagen, og får hjelp av helsepersonell.

– De trenger mye hjelp fra profesjonelt helsepersonell, men har også mange spørsmål til politiet.

Har vært i kontakt med politiet

Den døde 41 år gamle faren har tidligere vært i kontakt med politiet.

– Vi har ikke vært kontakt med ham i forbindelse med alvorlige kriminelle handlinger, men han er registrert hos oss i forbindelse med et mindre forhold, sier Rohde, som ikke ønsker å kommentere hva slags forhold det er snakk om.

Foreløpig har ikke politiet oversikt over hans medisinske historie eller hvor vidt barnevernet har vært i kontakt med familien.

Mannen kom til Norge i 1991 og ble norsk statsborger i 1999. I begynnelsen av juni skal han ha søkt om drosjeløyve i Oslo. Mannens kone var fra Marokko og kom ifølge politiet til Norge i 1998.

– Hun fikk innvilget permanent opphold i august 2010, men var ikke norsk statsborger, sier Rohde.

Alle de tre barna var norske statsborgere.

Skole i sorg

Skolen der de to eldste jentene fikk i dag besøk av prester fra Mortensrud kirke som vil bistå i beredskapsarbeidet etter gårsdagens hendelse.

– Vår primære oppgave er å ta vare på elever, foresatte og ansatte. Dette er en utrolig dyp tragedie, forteller assisterende rektor ved Stenbråten skole, Eva-Ma Holmen.

Video Fjørtoft på Stenbråten skole

VIDEO: Assisterende rektor Eva-Ma Holmen sier skolen er i full beredskap etter nyheten om de døde jentene.

Rektor startet dagen med å informere lærerne om den tragiske hendelsen.

– Det vil være ulikt hvordan dette skal håndteres fra første til syvende trinn, men det vil være viktig å besvare alle spørsmål elevene måtte ha i dag, sier hun.

Slo alarm

Politiet slo drapsalarm etter at de fant en kvinne og hennes 14 dager gamle spedbarn drept i familiens hjem på Mortensrud i Oslo.

Den 41 år gamle ektemannen og parets to døtre på 7 og 9 år ble etterlyst av politiet.

Det var familiens slektninger som hadde uttrykt bekymring etter at de ikke hadde kommet i kontakt med familien siden tirsdag ettermiddag, noe som ifølge dem var uvanlig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger