NRK Meny
Normal

Geir Mo slutter i Frp

Stabssjef og tidligere generalsekretær Geir Mo slutter i Frp. Den profilerte Frp-politikeren skal begynne som direktør i Norges Lastebileier-Forbund.

Frps generalsekretær Geir Mo

Geir Mo gir seg i Frp for å bli direktør i Norsk Lastebileierforbund.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Nå har jeg funnet tiden inne for å skifte beite, rett og slett for å arbeide med noe annet enn partipolitikk. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye og store utfordringer, samtidig som det er med betydelig grad av vemod jeg i denne omgang forlater Fremskrittspartiet, sier Mo i en pressemelding.

Til NRK sier Mo at han har vært i Frp i mer enn 20 år. I den tiden har han vært gruppesekretær og sekretariatsleder i Frps stortingsgruppe. Det han huskes best for i partisammenheng er hans rolle som generalsekretær i partiet fra 1994 til 2009, og som Siv Jensens stabssjef frem til nå.

Han sier han har vært med på både opp- og nedturer.

«Dolkesjø» det verste

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen

Foto: Jonas Sætre / NRK

Mo er ikke i tvil om hva som var den største nedturen.

– Den tyngste var nok landsmøtet på Bolkesjø i 1994. Det var en lei prosess, og mange i min generasjon gikk ut av partiet, sier Mo.

Landsmøtet på turisthotellet på Bolkesjø var preget av en opprivende strid mellom de liberalistiske og de mer populistiske fraksjonene i partiet, og det var en opprivende personstrid rundt partiformann Carl I. Hagen.

Nestformann Ellen Wibe trakk seg fra vervet med øyeblikkelig virkning. Fire av Frps ti daværende stortingsrepresentanter, og en rekke andre tillitsvalgte brøt med partiet, i tillegg til at ungdomspartiet FpU la ned virksomheten.

Men det har vært oppturer også.

Mange oppturer.

Mangedoblet medlemstallet

– Noe av det fineste har vært å få bygge partiet opp igjen, sier Mo.

Som administrativ leder for det han selv kaller en masse valgkamper har Mo sett partiet sitt vokse og vokse.

Året før Mo tok over som generalsekretær, og året før det dramatiske møtet på Bolkesjø, fikk Frp en oppslutning i stortingsvalget på beskjedne 6,3 prosent.

Ved valget i 2009 hadde partiet vokst til 22,9 prosent.

Det er nesten en firedobling i oppslutning på fire valg.

– Vi har tre-, fire- eller femdoblet medlemstallene våre i den perioden jeg har vært i partiet, og det beste jeg har opplevd i partiet er å få møte alle de menneskene som bruker så mye av sin fritid på å gjøre både landet og nærmiljøet sitt bedre. Og det uten å få en krone betalt for det, sier Mo.

Siv: – Vemodig

Siv Jensen

Siv Jensen

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

En av dem som har jobbet tettest med Mo de siste årene, er partileder i Frp Siv Jensen.

– Man må jo glede seg over at andre også skal få nyte godt av både arbeidskapasiteten og engasjementet til Geir, men det er vemodig. Det kommer til å stå igjen mye etter Geir når han slutter, sier Jensen før hun legger til.

– Jeg kommer til å savne Geir, og mange andre i partiet kommer til å savne Geir.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger