Normal

Gateprostitusjon øker i Oslo

Loven som forbyr sexkjøp hadde en kortvarig virkning. Natt til lørdag ble det registrert 121 prostituerte på gata i Oslo.

Prostituert

Økningen har vært langt større i Oslo enn andre byer.

Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

80 av de prostituerte var fra Nigeria, ifølge tellingen som ble gjort av Pro Sentret. Tallene kommer som en stor overraskelse på politiet i Oslo.

Les: Gateprostitusjon tilbake

– Disse tallene er ekstremt høye og stemmer ikke med vårt inntrykk. Vi har ikke sett mange nigerianske kvinner, og de er i hvert fall ikke på Karl Johan, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon til Aftenposten.

Rask økning

Fagkonsulent Bjørg Norli i Pro Sentret sier at økningen har skjedd veldig fort. Senteret har derfor ikke fått snakket med så mange av kvinnene og vet ennå ikke om de har kommet organisert eller alene.

Les: Vil ha forbud mot sexkjøp

Da loven som forbyr sexkjøp ble innført 1. januar 2009, ble så å si all prostitusjon på gata borte både fra Oslo og andre store norske byer.

Eksplosiv i Oslo

Men også fra andre større byer i Norge har det de siste ukene kommet rapporter om at de prostituerte er på vei tilbake. Økningen har imidlertid ikke vært så eksplosiv som i Oslo.

45 menn er anmeldt for sexkjøp i Oslo etter at loven ble innført. Ifølge stasjonssjef ved Sentrum politistasjon kunne politiet tatt dobbelt så mange om de hadde prioritert det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger