Hopp til innhold

Garanterer ikke budsjettløsning i dag

KrFs finanspolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad kan ikke love at en avtale om neste års statsbudsjett blir klar i løpet av onsdagen.

Ropstad

KrFs finanspolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad tror vi kan få se en budsjettavtale på onsdag, men kan ikke love noe.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg tror det bør være mulig å komme frem til en løsning i dag, men samtidig så er det noen krevende punkter igjen, så jeg vil ikke love noe, sier han til pressen på vei inn til onsdagens forhandlingsmøte om statsbudsjettet.

Han sier det fremdeles er en del som gjenstår før en avtale er på plass.

– Og ingenting er klart før alt er klart. Det er viktig at vi får landet de siste detaljene, sier Ropstad.

Møte med stortingsgruppen

Han kom rett fra møtet i KrFs stortingsgruppe til det nye og forhandlingsmøtet med de øvrige tre partiene på borgerlig side på Stortinget.

– Vi har hatt en veldig god diskusjon i stortingsgruppen og fått frem det vi mener er viktig nå i innspurten. Det skal jeg melde inn til de andre partiene, sier Ropstad.

Han sier det uansett er mange KrF-seire inne i en eventuell avtale, men på spørsmål om han har mandat til å inngå en avtale i dag, utelukker ikke Ropstad at han må tilbake til stortingsgruppen for en ny konsultering først.

– Hvis vi klarer å finne en løsning, er jeg trygg på det. Men det kan godt hende jeg trenger en ny runde tilbake til gruppen, sier han.

Astrup: – Jeg er optimist

Heller ikke Høyres Nikolai Astrup kunne garantere at en løsning kommer onsdag.

– Ingenting er klart før alt er klart. Nå skal vi ha et nytt møte med de andre partiene og så får vi se hvor vi står etter det, sa han på vei inn til forhandlingene.

Astrup la likevel til at han er optimist og det har vært en god fremdrift i prosessen.

– Så dette må vi forsøke å lande så fort som mulig, sa han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger