Oslo Høyre går inn for prøveordning for russen

Oslo Unge Høyre fikk gjennomslag for å gå inn for en prøveordning om å flytte russetiden til etter at eksamen er avlagt.

Jenny Clemet von Tetzschner i Unge Høyre i Oslo

ENDELIG SEIER: Jenny Clemet von Tetzschner i Unge Høyre er strålende fornøyd over den klare voteringen fredag kveld. Dermed kommer Oslo til å søke om å være med i en prøveordning der russetiden blir lagt til etter eksamen.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

Oslo Unge Høyre fikk moderpartiet med seg og fylkeslaget går nå inn for å søke om at Oslo blir en del av en prøveordning der russetiden blir avlagt etter eksamen.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Klart flertall

Dersom søknaden går gjennom vil ordningen tre i kraft fra neste år.

– Jeg ble kjempeglad, det er noe Unge Høyre har kjempet for lenge og vi fikk ikke gjennomslag for det i regjeringserklæringen, så vi ble veldig glad da det ble endelig vedtatt i Oslo Høyre nå, sier leder i Oslo Unge Høyre Jenny Clemet von Tetzschner til NRK.

Les også: Her er Oslo-russens dronning i 2015

Under kveldens votering ble det vedtatt med overveldende flertall.

– Jeg trodde det kunne være delte meninger ettersom det ikke ble en del av regjeringsplattformen, men det var det ikke. Oslo Høyre var helt klare på at de ønsket en prøveordning.

Tetzschner er overbevist om at eksamensresultatene blir bedre dersom eksamen legges før russefeiringen.

– Man vil få bedre eksamensresultater hvis man kan konsentrere seg om eksamen først og det blir mye gøyere å feire russetiden når man faktisk er ferdig med 13 års skolegang.

Droppet russefeiring

Den unge politikeren droppet selv russefeiringen nettopp fordi hun ønsket å fokusere på skolegangen.

– På sikt håper jeg det kan bli en ordning for hele landet, slik at alle elvene i hele Norge får ha eksamen før russetiden, sier hun og legger til:

– Jeg var faktisk ikke russ. Jeg valgte heller å fokusere på skole i stedet for å bruke penger på russetiden.

Jeg tror absolutt at mange elver får ødelagt sine eksamensresultater på grunn av russetiden. Det får negative konsekvenser videre. Kanskje man ikke får vitnemål, kanskje man ikke får søkt seg til videre utdanning. Det gjør at man kommer senere ut i arbeidslivet og det er det ingen som tjener noe på.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger