Går imot eget prinsipp

Fremskrittspartiet (Frp) er prinsipielt imot bompenger, men partiet har godtatt den ekstra veiskatten i mange kommuner, særlig der de selv har makten.

Trafikk
Foto: NRK

I Lindås kommune i Hordaland viser en meningsmåling at 70 prosent av innbyggerne er imot bompenger, og over halvparten av disse vil stemme Frp.

- Kan ikke sitte og vente

Tove Linnea Brandvik

Tove Linnéa Brandvik ser ingen annen løsning enn bompenger.

Foto: NRK

Nordhordlandsbroen derfra og inn mot Bergen har kostet hver pendler 100.000 kroner i klippekort gjennom tolv års bruk.

 

I fjor var det slutt på bompengene, men nå foreslås de innført igjen. Det gjør at ordførerkandidat Bjarte Vatnøy (Frp) krever at regjeringen kommer på banen, men han får ikke støtte av ordføreren.

- Det er ikke mulig å få løst disse trafikkutfordringene uten å gjøre det på en annen måte enn å sitte med lua i hånden og vente på at noen skal fikse det for oss, sier Tove Linnéa Brandvik (Ap), ordfører i Lindås kommune.

Bompenger til kollektivtrafikk

Heller ikke i Os vil man vente på en ny vei, som skal halvere reisetiden til Bergen. Dette har gjort at Frp i Os har måttet godta bompenger.

- Vi har hatt noen runder internt på dette, sier ordfører i Os kommune, Terje Søviknes (Frp).

I Oslo godtar Frp at bompenger betaler for kollektivtrafikk, og partiet støtter bompenger også i Raufoss, Fræna, Sula, Kvinnherad, Fjell, og Austevoll.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger