- Kan også skje med pansrede kjøretøy

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier at norske myndigheter skal gå gjennom sikkerhetsrutinene for soldatene i Afghanistan.

Militære kjøretøy nord i Afghanistan
Foto: NRK

Norsk Offiserforbund krevde i dag en slik gjennomgang etter at den norske soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen ble drept av en veibombe i Afghanistan i går.

Les: Sorg i Stange

Forsvaret vil ikke spekulere på om utfallet av bombeangrepet kunne ha vært annerledes om bilen de hadde kjørt i hadde vært pansret.

Heller ikke forsvarsministeren ønsker å begi seg inn på en slik diskusjon. Hun mener det kan være grunner til å benytte upansrede kjøretøy, blant annet for å få en mykere tilnærming til lokalbefolkningen.

Kristoffer Sørli Jørgensen

Kristoffer Sørli Jørgensen ble drept i Afghanistan i går.

Foto: Forsvaret

Strøm-Erichsen mener det er en løpende vurdering som må gjøres.

- Det er ikke noe absolutt sikkerhet i å kjøre i pansrede kjøretøy heller, for i noen tilfeller kan også det være skadelig, sier Strøm-Erichsen til NRK.

Undersøkte eksplosjonsstedet

Militært fagpersonell har undersøkt stedet der et norsk kjøretøy kjørte på en veibombe torsdag, opplyser Forsvaret.

Åstedet var en avstikkervei som nesten utelukkende blir brukt av ISAF, heter det i en pressemelding fra Fellesoperativt hovedkvarter.

De to norske soldatene som ble rammet av veibomben, hadde svingt av hovedveien og beveget seg over på en vei som fører til en skytebane.

Sprengladningen som forårsaket at én norsk soldat ble drept og én såret, hadde trolig en trykkplateutløser. Dette betyr at et kjøretøy var nødt til å kjøre over ladningen for å få den til å eksplodere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger