NRK Meny
Normal

Ga gutta på russebussen «lekser»

SMEDSTAD (NRK) Russebussen «The flying Dutchman» har økonomisjef, sponsorsjef, en PR-ansvarlig og egen prevensjonssjef, men skulle ønske de begynte planleggingen tidligere. – Sinnssykt mye å sette seg inn i, sier de.

Stian Kreher Dalgard og Joel Stokken Hoholm

De to bussjefene på «The flying Dutchman».

Foto: Marit Kolberg / NRK

Stian Kreher Dalgard og Joel Stokken Hoholm forteller at de nok har lagt inn noen hundre timer arbeid det siste året. Mens mange går i gang med planleggingen allerede i første klasse på videregående, begynte denne guttegjengen mye senere. Og det var mye å sette seg inn i.

Høyskolelektor Tor Haugnes på BI sier til NRK at det slett ikke bare er tullball å drive med de store russebussene.

– De lærer en stor og viktig bit om ledelse, de finner ut hvem som kan lede og hvem som ikke kan. De må sette seg inn i biltekniske ting, de må administrere og tjene penger. De må lage gode kontrakter, både med leverandører og med hverandre, sier Haugnes.

Ga «lekser»

De to russegutta hoster og er litt slitne etter to ukers feiring og etter å ha vært på landstreff på Lillehammer. Men de har like vel tid til å vise fram doningen og å fortelle om hva som skulle til før de kunne skru på lydanlegget og rulle ut på veien.

– Vi måtte sjekke alt med bussen. Hvor mye ting koster. Hva som er lov å gjøre og ikke. Det er sinnssykt mange regler. Man må snakke med veivesenet. Vi har snakket med firmaer og gjort avtaler og skrevet kontrakter, sier Joel Stokken Hoholm.

De 28 karene har gjort det meste av oppussingen inne i bussen selv og de to sjefene stod for det meste av koordineringen.

– Vi ga på en måte folk lekser. Vi har sagt at innen den og den datoen må jobben være gjort. Så har vi hatt faste møter annenhver uke, forteller Joel.

– Minner for livet

Stian Kreher Dalgard

På jakka si har Stian Kreher Dalgard navnene på alle de andre guttene på bussen.

Foto: Bengt Kristiansen / NRK

Stian Kreher Dalgard forteller at de gjorde en stor jobb med å gå gjennom alle postene på budsjettet.

– Så måtte vi forholde oss til at «OK. Nå har vi så og så mye penger. Da må vi se etter et annet alternativ for dette blir for dyrt», utdyper Joel.

Og nå som feiringen begynner å nærme seg slutten kan de to oppsummere med at de har hatt en bratt læringskurve og noen fine opplevelser.

– Det å våkne opp sammen med de andre i bussen i fint vær på Lillehammer, for eksempel. Det skaper jo minner for livet. Russetida er jo veldig morsom, ler Stian.

De to bussjefene har ikke vært alene. Bussen har en økonomisjef, en sponsorsjef, en PR-ansvarlig og til og med en egen prevensjonssjef som har i oppgave å sørge for at alle er beskyttet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger