Fylkeslegen vil se på Asker-drapet

Fylkeslege Petter Schou vil undersøke om den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet på en ansatt ved en institusjon i Asker, fikk et helsetilbud. Om det er tilfelle kan det bli aktuelt å vurdere om sikkerheten var godt nok ivaretatt.

Fylkeslege Petter Schou

SER PÅ SAKEN: Petter Schou sier de jobber med å få fakta i saken, før de eventuelt oppretter en tilsynssak.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi sjekker ut nå hvorvidt helsepersonell var involvert, eller om denne unge jenta fikk et helsetilbud. Det er noe vi ofte gjør i disse alvorlige sakene, sier fylkeslege Petter Schou til NRK:

Dersom det er slik at den 15 år gamle jenta som er siktet for drap fikk helsetjenester, kan det bli aktuelt for fylkeslegen i Oslo og Akershus å se nærmere på hvilke sikkerhetsvurderinger institusjonen hun bodde på hadde gjort.

– Vi vet at mange beboere har et botilbud og at mange også har et helsetilbud fra helsetjeneste, og også spesialhelsetjenesten. Vi sjekker om det er gjort en god farlighetsvurdering og hva slags oppfølging som er gitt om det har vært spesielle problemer. Det behøver det ikke være, men det er viktig for oss å sjekke i så alvorlige saker, sier Schou.

Kjent for politiet

Det var natt til tirsdag politiet i Asker rykket ut til institusjonen Små enheter, etter melding om at en kvinne var skadet. Da politiet var på plass kort tid senere ble det klart at kvinnen, som var ansatt på institusjonen var død.

En 15 år gammel jente, som var beboer på Små enheter, er pågrepet og siktet for drapet. Politiet sier de kjenner til jenta fra tidligere hendelser.

– Hun er kjent for politiet fra tidlige voldshendelser. Vi har vært i kontakt med Små enheter tidligere for å bistå med noe tilrettelegging rundt henne, sa politimester Terje Nybøe på en pressekonferanse om drapet.

Kan bli tilsynssak

Fylkeslege Schou sier det er for tidlig å si om de vil gå nærmere inn i saken, men at de nå jobber for å få de nødvendige opplysningene for å ta stilling til dette.

Hva vil dere gjøre dersom man kommer til at det ikke er gjort en god nok sikkerhetsvurdering?

– I de tilfellene der det skulle være sånn at man vil se nærmere på helsetjenesten, så oppretter vi en tilsynssak, en formell sak. Det har vi ikke gjort enda. Vi kjenner for lite til saken. Jeg har bare gitt beskjed om at vi skal undersøke hvilke helsetjeneste tilbud denne unge kvinnen fikk, og om noe har sviktet, sier Schou.

Pressekonferanse om drapet på institusjon i Asker

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger