Hopp til innhold

Fylkesleder i Ap beskylder partifeller for å utnytte Giske-saken

Sverre Myrli som leder Akershus Arbeiderparti mener bråket i Arbeiderpartiet dreier seg om mer enn varslersaken mot deres tidligere nestleder og #MeToo-kampanjen.

Sverre Myrli om varslersakene i Arbeiderpartiet.

– SAUSER INN ANDRE TING: Ifølge fylkesleder for Akershus Ap, Sverre Myrli kommer kritikken Ikke fra partiledelsens side eller fra varslerne.

«Frustrasjon», «sinne» og «handlingslammelse», er noen ordene som brukes på å beskrive situasjonen på grasrota og i Arbeiderpartiet.

Hilmar Høl

Fylkesleder for Arbeiderpartiet i Sogn og Fjordane, Hilmar Høl, mener han har sett tegn til organisert motstand imot partiledelsen fra partifeller.

Foto: Erlend Blaalid Oldeide / NRK

– Det er ikke til å legge skjul på at det er veldig mange frustrerte og oppgitte partifolk der ute, som jeg får henvendelser fra hele tida, sier Myrli.

Til NRKs Dagsnytt 18 tar fylkeslederen i Akershus Ap et oppgjør med partifeller han mener benytter varslersakene til å kritisere Giske og personer i partiledelsen for andre ting som ikke har med saken å gjøre.

– Åpenbart og dessverre dreier dette seg om mer enn varslersaken og Metoo. Disse sakene er viktige, og var det utløsende årsak, men det dreier seg også om noe mer.

– Benytter anledningen til å sause inn andre ting

Ifølge Myrli kommer kritikken Ikke fra partiledelsens side eller fra varslerne.

Bjørn Tore Ødegården

– Jeg stiller meg bak de som kritiserer den lekkasjekulturen, som åpenbart preger deler av partiet vårt, sier Bjørn Tore Ødegården som er fylkesleder i Buskerud Ap.

Foto: Pressefoto

– Men jeg ser nå dessverre sentrale partifeller på Facebook skriver om Trond Giske, og om andre i partiledelsen ting jeg ikke trodde var mulig å skrive om partifeller.

Ifølge Myrli er det snakk om ting som ligger langt tilbake i tid, som ikke har noe med varslersakene å gjøre.

– Dessverre er det for mange i partiet som benytter denne anledningen til å sause inn andre ting enn akkurat det som har med varslersaken å gjøre, hevder Myrli.

Fylkesledere i Ap er nå uenige om det nå trengs et ekstraordinær landsmøte etter at Trond Giske trakk seg.

Aps partileder Jonas Gahr Støre tror partiet kommer til å bli styrket og samlet etter metoo-oppvasken.

Forbanna på lekkasjer

Fylkesleder for Arbeiderpartiet i Sogn og Fjordane, Hilmar Høl, mener han har sett tegn til organisert motstand imot partiledelsen fra partifeller.

– Det som gjør meg forbanna er at det er utrolig mange anonyme lekkasjer som gjør at partiledelsen ikke kan arbeide i fred.

– Men er ikke dette kilder som gjør at vi vet om varslersaken, og kan snakke om det?

– Klart vi skal snakke om det, men poenget er at lekkasjene kan gi inntrykk av at det er en maktkamp i partiet når det skjer ifra selve organisasjonen, svarer Høl.

Fylkesleder i Buskerud Arbeiderparti, Bjørn Tore Ødegården, sier til NRK at «det er helt klart at vi også å jobbe mer med organisasjon og organisasjonsutvikling».

– Jeg stiller meg bak de som kritiserer den lekkasjekulturen, som åpenbart preger deler av partiet vårt, sier Ødegården.

– Har virvlet opp overraskende mye

Alstadheim

– Det virker som om det har vært mye grums som har ligget under her, sier DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim til NRK.

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

– Når man hører de ulike reaksjonene fra forskjellige kanter fra partiet, så har denne saken virvlet opp overraskende mye. Det virker som om det har vært mye grums som har ligget under her, sier DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim til NRK.

Han tror at sinnet også kan ha noe å gjøre med «en uforløst bearbeiding» av valgnederlaget i stortingsvalget i høst.

– Det er mye som røres sammen her. Spørsmålet er om dette fortsetter, eller roer seg ned nå som Støre har fått en forankring i sentralstyret, snakket med fylkestoppene, og Giske har trukket seg, sier Alstadheim.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger