NRK Meny
Normal

Fryktet enda hardere reaksjoner

Generalmajor Leif Sverre Rosén fryktet enda hardere reaksjoner fra Forsvarsledelsen, hvis han ikke skrev under på avtalen om å ta permisjon.

Leif Sverre Rosén
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

I mai sa daværende sjef for Forsvarets sanitet, generalmajor Rosén,  til NRK at han på grunn av den medisinske situasjonen i Afghanistan, ikke ville sendt sin egen sønn dit.

I sitt første interjvu i dag forteller Rosén på telefon fra USA til Dagsnytt at han har sovet dårlig med med tanke på tryggheten for soldatene i Afghanistan.

Slo alarm

Rosén føler seg tvunget til å si opp jobben sin i Forsvaret. Sjefen for saniteten mener han er skviset ut siden han slo alarm mot at det ikke var leger nok for soldatene i Afghanistan:

- Som kirurg har jeg sett konsekvensene av krigshandlinger, og jeg kan ikke sitte og holde kjeft om dette her for å være politisk korrekt, sa Rosén til NRK 24. mai i år.

Les saken her: - Jeg ville ikke sendt ut min egen sønn

Ute av det gode selskap

Etter denne uttalelsen måtte han skrive under på en avtale som etter hvert fratar ham jobben. Han fikk permisjon og 50.000 kroner høyere lønn.

Les saken her: Må inn på teppet til forsvarssjefen

Når permisjonen går ut sommeren neste år, må han si opp:

- For å si det rett ut - siden jeg gikk ut med min uttalelse, så har jeg vært holdt ute av det gode selskap. Jeg deltar i internasjonale fora - og det er rimelig ufarlig. Jeg uttaler meg ikke om ting her hjemme, og jeg er heller ikke fungerende Sanitetssjef.

Fryktet enda hardere reaksjoner

Om avtalen han måtte skrive under på etter å ha advart om legesituasjonen i Afghanistan, sier Rosén dette:

- Jeg følte meg tvunget til å skrive under avtalen, sier Rosén til NRK i dag.

- Hvordan tvunget?

- Nei, ellers kunne de reagere enda hardere - hva det innebærer, vet jeg ikke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger