Frykter lynsjing av muslimer

- Nordmenn er dumme og dårlige på integrering.

PST-sjef Jørn Holme
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Det mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som frykter lynsjestemning hvis det kommer et terrorangrep.

Politiets sikkerhetstjeneste frykter det vil gå hardt utover norske muslimer hvis det kommer et terrorangrep i Norge.

- Vi er uerfarne og litt dumme når det gjelder mangfold og flerkulturell befolkning, sier PST-sjef Jørn Holme til nrknyheter.no.

 Les også: Muslimer føler seg overvåket

Islam og islamisme

- Vi blander islam med islamisme. Islamisme er er jo en veldig spesiell form for islam. Der tror jeg mange nordmenn sauser det ordentlig til.

- Det PST er spesielt bekymret for er at muslimske landsmenn vil bli angrepet av høyreekstreme elementer og at vi får en polarisering i befolkningen som da angriper og blir usikre på hverandre, tror Holme.

- Mer problemer

Justisministeren er enig i det overvåkingssjefen sier.

- Det er en bekymring vi alle deler. Slik alvorlig kriminalitet skaper enda mer stigmatisering og enda mer problemer i forhold til det forebyggende arbeidet, sier Knut Storberget (Ap) til nrknyheter.no.

Onsdag kveld deltok PST-sjefen for første gang i et offentlig debattmøte arrangert av Muslimsk studentsamfunn. Som NRK har omtalt tidligere i uken, mener flere muslimer at de er overvåket, og føler at de må stå til ansvar for det ekstreme islamister gjør.

Frp: - Naturlig reaksjon

Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen tok før forrige valg til orde for en overvåking av alle muslimer i Norge. Han synes ikke det er rart at det kan gå utover muslimer i Norge hvis det kommer et terrorangrep.

- Hvis det kommer et terrorangrep begått av folk med tilknytning til islam vil jeg forvente at folk vil samle seg i mot det. Det vil komme en unison og samlet reaksjon mot de miljøene, og det er en naturlig konsekvens etter mitt skjønn.

- Viser ikke det at Norges befolkning er fordomsfulle?

- Nei, det oppfatter jeg ikke. Jeg vil tro at denne reaksjonen kommer med basis i det vi så skjedde i USA, i Madrid og i London, sier Ellingsen.

PST-sjef Jørn Holme diskuterte temaet i Redaksjon EN med advokat Arbid Raja og leder av Muslimsk studentforening, Usman Rana. Drøftet overvåking av muslimer i Redaksjon EN

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger