NRK Meny
Normal

Frykter gjørmebad på Norway Cup

Det er ventet store nedbørsmengder på Østlandet lørdag og søndag. Det kan by på problemer for Norway Cup, sier generalsekretær Frode Kyvåg.

Norway Cup

Det begynte å bli vått på åpningskonserten til Norway Cup lørdag formiddag. Utover kvelden og natta er det ventet kraftig regnvær over hovedstaden.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

1639 lag er sjekket inn på årets Norway Cup, som også er Kyvågs siste. Søndag morgen braker det løs, men dersom værmeldingen slår til kan Ekebergsletta i verste fall bli ubrukelig.

– I verste fall må vi ut på krisebaneopplegget vårt, som betyr ut på 56 kunstgressbaner rundt omkring i Oslo. I beste fall kan det hende vi kan starte som planlagt, eller det kan komme en mellomløsning der vi må utsette det i noen timer. Det tar vi som det kommer, sier Kyvåg.

Frode Kyvåg

Frode Kyvåg har 56 kunstgressbaner tilgjengelig dersom Ekebergsletta regner bort.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark. Prognosene tyder på at det kan komme opptil 40 mm regn i løpet av døgnet.

– Vi har jo hatt det tidligere, så det vil i tilfelle ikke bli noe nytt. Men det er jo bare å innrømme at Norway Cup i sol og 24 grader kontra 11 og sprutende regnvær er to forskjellige planeter, sier Kyvåg.

– Det er jo vi som først og fremst bekymrer oss for været, det er ikke barna. De gir blaffen, de spiller uansett, sier han.

Værradar

Uværet ligger over hele Danmark, det norske Østlandet og deler av Sverige.

Foto: Yr

Herjer i Danmark og Sverige

Det er ventet at uværet vil bevege seg nordover mot Trøndelag og Nordland utover søndagen.

– I kveld vil det regne ganske intensivt mange steder i østlige områder på Østlandet. Grunnen til denne nedbøren er lavtrykk som ligger ved Danmark. Til i morgen vil dette bevege seg nordover og ta med seg nedbøren, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Uværet har vært spesielt kraftig i Danmark. Ifølge DR er en rekke kjellere fulle av vann, flere trær har blåst overende og enkelte biler har kjørt av veien som følge av vannplaning.

Enkelte steder har det regnet mer enn hele Danmark får i løpet av en gjennomsnittlig juli måned, og utover kvelden er det ventet storm langs kysten.

Sør i Sverige mistet rundt 5000 husstander strømmen, og enkelte veier er rammet av oversvømmelser, melder Aftonbladet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger