Frps utlendingslov provoserer

«Dagens asylpolitikk gagner først og fremst lykkejegere.» Dette er et sitat fra Frps innvandrings- og integreringsmelding, lagt frem i dag. Ikke uventet vekker den reaksjoner. Dette var tema i Redaksjon EN 7. juni 2007.

Innvandrere - illustrasjon
Foto: Heiko Junge / NRK

- Frp bidrar til avstand, mistenksomhet og ekskludering, sier nestleder i SV, Bård Vegard Solhjell.

Frp har i et 147 siders dokument lagt ut sin egen utlendingslov i dag. Her fastslår de at familiegjenforeningspolitikken er den mest feilslåtte delen av norsk innvandringspolitikk.

 

Bård Vegard Solhjell
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Dette dokumentet viser at Frp mener at innvandring fra ikkevestlige land i all hovedsak er et onde, som må stoppes og begrenses mest mulig, sier nestleder i SV, Bård Vegard Solhjell.

Han mener det er umulig å tenke seg at vi ikke skal ha innvandring og mange kulturer som lever sammen i Norge.

- Utfordringen er jo å få det til å fungere, sier han.

Uheldig

- Klart veldig uheldig, sier informasjonsleder i Antirasistisk senter, Henrik Lunde.

I rapporten står det at Frp frykter at det vil være 2 millioner innvandrere i Norge om 50 år. Partiet vil ha sine forslag lagt ut til folkeavstemning.

Aldersgrense

Utvalget foreslår blant annet, å innføre en aldersgrense på 24 år for å hente ektefelle, da med unntak av personer fra USA, Canada, Japan og Australia.

 

Usman Rana.
Foto: NRK1 / NRK

- Det er en ganske uaktuell problemstilling på mange måter. SSB la frem en statistikk i 2006, som viser at det er veldig få med pakistansk bakgrunn, som gifter seg før fylte 24 år. Det viser jo at argumentene til Frp er ganske korttenkte, sier Usman Rana, som du kunne møte i Redaksjon EN denne kvelden.

Lykkejegere

Sitater fra Frps innvandrings- og integreringsmelding:

«På grunn av en naiv innvandringspolitikk, særlig når det gjelder såkalt familieinnvandring, har antallet innvandrere i Norge økt dramatisk»

«Det er umulig å lykkes med integrering når 3 av 4 andregenerasjonsinnvandrere fra visse land importerer ektefeller fra utlandet.»

«Dagens asylpolitikk gagner først og fremst lykkejegere.»

Veldig uheldig

Antirasistisk senter reagerer på Frps innvandrings- og integreringsmelding.

 

Henrik Lunde ved Antirasistisk Senter
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det vil kunne få konsekvenser for hvordan vi ser på disse menneskene også her i Norge og det er klart veldig uheldig, sier informasjonsleder i Antirasistisk senter, Henrik Lunde.

Les hele meldingen her: FrPs innvandrings- og integreringsmelding

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger