Hopp til innhold

– Hadde hun ikke sagt det selv ville jeg ikke trodd det

Fylkeslederen i Akershus Frp sier helsetoppens CV-juks er helt uakseptabelt.

Kari Kjønnaas Kjos, Frp

Kari Kjønnaas Kjos ble trist og lei seg da hun hørte om partikollegaens cv-juks.

Foto: Ingrid Vestre Haram / NRK

I går ble det kjent at administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for helsetjenester Liv Løberg skal ha forfalsket vitnemål og pyntet på CV-en sin.

Innrømmet dokumentfalsk

Minst tre vitnemål fra prestisjetunge skoler i Norge og Storbritannia gir inntrykk av at Løberg var siviløkonom, men ingen av skolene kan fremskaffe informasjon som bekrefter ektheten av papirene.

Etter at VG avslørte saken, valgte Løberg å trekke seg med umiddelbar virkning fra stillingen. Hun har innrømmet å ha forfalsket dokumentene.

Liv Løberg

Liv Løberg

Foto: Frp

Les også:

– Liv Løberg innrømmer at hennes CV ikke er korrekt. Den inneholder opplysninger som gjør at utdannelsen ser bedre ut enn den er. Hun innrømmer også å ha forfalsket studiebeviser, sier Løbergs advokat Tom A. Næss til VG.

– Jeg ble utrolig trist

Det var helsetoppen selv som tok kontakt med partitoppen.

Fylkesleder i Akershus Frp Kari Kjønnaas Kjos, der Løberg er femte vararepresentant til Stortinget, fikk den tunge beskjeden i går formiddag.

– Hva skal man si? Hun sendte meg en melding om at jeg skulle ta kontakt, og da jeg ringte, fortalte hun alt. Hadde hun ikke sagt det selv ville jeg ikke trodd det om henne, sier Kjos til NRK.

Hun sier hele saken er utrolig trist for alle som nå blir innvolvert i saken.

– Det er jo spesielt trist for henne, og det er jo helt utrolig med tanke på de toppjobbene hun har hatt og den gode utdannelsen hun har. Samtidig er det helt uakseptabelt å forfalske studiebevis på den måten, sier Kjos.

Hva var din første reaksjon da hun fortalte det?

– Jeg ble veldig lei meg. Jeg kunne merke at hun forstod hvilken utrolig uheldige situasjon hun hadde satt seg selv i.

Kan ikke trekke seg

Løberg kan, ifølge Kjos, ikke uten videre trekke seg fra fylkestinget ettersom hun er folkevalgt. Hun kan imidlertid være medlem uten å være tilknyttet Frp som parti.

– I dag var hun mest opptatt av å informere og forsøke å rydde opp i det som har skjedd. Dermed spurte jeg ikke hvordan hun ville forholde seg til nær fremtid i forhold til partiet, men det er jo klart at hun er jo svekket i forhold til troverdighet.

– Nå er det ikke slik at du må ha plettfri vandel for å være medlem i et parti, og dersom hun skjøtter sine oppgaver i et lokalparti er det ikke sikkert hun må ut av partiet, men det har vi ikke rukket å ta stilling til ennå, sier Kjos.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ