NRK Meny
Normal

Frp: – Dårlige kommunale ledere må få sparken

Mer lønn til kommunale ledere som oppnår sine mål, sparken til de som ikke klarer det. Det er kravet fra Erlend Wiborg i Frp.

Erlend Wiborg (FrP)

Erlend Wiborg mener både gulrot og pisk bør være mer på banen i forhold til kommunale ledere og sykefravær.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Man må ha tydelige kriterier på hva lederne skal oppnå i kommunen. Hvis du oppnår målene er jeg åpen for å bruke lønnsøkning som virkemiddel og belønning. Jeg mener også at man i større grad skal kvitte seg med kommunale ledere som ikke leverer på kriteriene.

Erlend Wiborg, kommunalpolitisk talsperson i Frp, støtter utspillet fra Hans Lier-Hansen i Norsk Industri om å åpne for høyere lønn til kommunale ledere som får ned sykefraværet.

Stor forskjell mellom privat og offentlig sykefravær

Bakgrunnen er himmelvid forskjell på sykefraværet i privat og offentlig sektor.

Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) var sykefraværet i privat sektor 5,8 prosent i 4. kvartal i 2014, mens det var 8,5 prosent i kommunal sektor. I Norsk Industri var fraværet på 4,8 prosent i samme periode.

Tall fra KS, som organiserer norske kommuner, viser at kun tre kommuner i Norge ligger på nivået til Norsk Industri.

I 177 kommuner er sykefraværet på 10 prosent eller mer.

Laster kart, vennligst vent...

Wiborg mener kommunene har mye å lære av det private næringsliv når det gjelder sykefravær. Også når det gjelder ledere.

– Vi ser i alt for stor grad at folk som ikke fungerer blir sittende eller blir omplassert med samme lønn dersom de ikke når målene sine. Der har kommunal sektor noe å lære av det private. Der ville man ikke akseptert at ledere som ikke leverer blir værende.

Høyre åpner for lønns-incentiver

Arve Kambe (H)

Arve Kambe (H) leder Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Arve Kambe (H) leder i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Han går ikke like langt som Wiborg men sier at også Høyre kan åpne for å se på lønnsøkning som et incentiv for å få større fokus på hvordan man får ned fraværet.

– Men dette har rådmennene også mulighet til i dag. Å utfordre rådmenn og byråder på hvordan man skal sørge for at ledere både tar og får ansvar, og hvordan dette reflekteres i lønnsavtalen, bør være en diskusjon når de nye kommunestyrene velger administrasjonsutvalg etter valget, sier Kambe.

Rød-rød blokk sier klart nei

Audun Lysbakken i intervjusituasjon

Audun Lysbakken (SV) vil heller bruke penger på flere faste stillinger enn høyere prestasjonsbaserte lønninger i kommunene.

Foto: NRK

Hverken SV eller Arbeiderpartiet synes ideen om lønnsincentiv er en god idé for å få ned kommunalt sykefravær.

– Det er viktig at lederne har fokus på fravær, men det må brukes andre virkemidler. Dette vil føre til at kommunene vil kvie seg for å ansette folk med særskilte behov og nedsatt arbeidsevne, sier Rigmor Aaserud (Ap), tidligere statsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, nå medlem i Arbeids- og sosialkomiteen.

Hun mener man heller bør konsentrere seg om å få alle med.

SV-leder Audun Lysbakken mener mye løses ved å styrke bemanningen.

– Kommunepolitikerne må bli tøffere og ta penger fra ofte store vikarbudsjetter innen for eksempel eldreomsorgen, og bruke det på å øke bemanningen med gode og faste stillinger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger