Frp vil vinne klimakampen

Fremskrittspartiet kan vinne like mange velgere på en alternativ klimapolitikk som på kampen mot innvandring, mener nestformann Per Sandberg.

Per Sandberg
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Frp skolerer nå sine tillitsvalgte i alternative forklaringer på den globale oppvarmingen.

Hør Politisk kvarter: Klimadebatt Sandberg og Solheim

Der andre partier viser til FNs klimapanel for blant annet å forsvare høyere bensinavgifter og mer bompenger, skal Frps folk ty til alternative forklaringsmodeller.

Frp er ikke med i det brede klimaforliket som ble inngått mellom regjeringen og opposisjonspartiene Høyre, KrF og Venstre i januar i år.

- Vi er simpelthen kastet på gangen i norsk miljøvern-politikk, sier Sandberg

Les: - Knallharde forhandlinger

Nestformann Per Sandberg i Frp er svært engasjert i denne saken, og sier at han nå er sikker på at de har en god sak.

Les også: - Hysterisk miljødebatt

- Over 100 vitenskapsmenn og forskere har skrevet brev til FN der de påpeker at nå er vi kanskje på feil kurs, og at FNs klimapanel faktisk tar feil på en rekke områder, sier Sandberg til NRK.

Skal vinne velgere med solteorier

Fremskrittspartiet vil klimahysteriet til livs, og skal benytte solteorier og andre alternative forklaringsmodeller til å forklare den globale oppvarmingen.

Sandberg, som også er leder av transportkomiteen på Stortinget, mener regjeringen bruker miljøet som unnskyldning for å skaffe penger til statskassa.

- Jeg tror ikke pisk og straff, skatter og avgifter, det å slå av lyset og få ned varmen nytter, sier Sandberg.

- Frp er et ekstremt unntak

Erik Solheim

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim mener han har registrert en endret holdning til klimaspørsmålet hos mange aktører som tidligere ikke har satt miljøet i høysetet. Utenom hos Frp, sier Solheim.

- Frp er det ekstreme unntaket som mener at de vet noe som alle andre ikke vet, sier Solheim.

Solheim mener at Frp bare løper rundt og skaper motvilje mot å gjøre noe med klimaproblemene, og sier også at partiet er det største miljøproblemet vi har i Norge.

- Hadde det vært valg i middelalderen, så hadde det sikkert vært mulig å vinne velgere da også med å si at jorda var flat, avslutter Solheim.

SISTE NYTT

Siste meldinger