NRK Meny
Normal

Frp vil utlevere B-gjengmedlemmer

Fremskrittspartiet vil at stortingsgruppa skal jobbe med et forslag for å utlevere de pågrepne medlemmene av B-gjengen.

Formann Siv Jensen i Frp
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Redaksjonskomiteen ville at landsmøtet skulle vedta et slikt forslag, men landsmøtet vedtok enstemmig at resolusjonen skal sendes til stortingsgruppa.

Nå skal gruppa arbeide for at det blir opprettet en utleveringsavtale med Brasil, slik at de pågrepne medlemmene av B-gjengen kan stilles for retten i Brasil og straffes etter brasilianske lover.

Norge har i dag ikke en utleveringsavtale med Brasil.

Brasil har bedt om at syv av de totalt 29 gjengmedlemmene som ble pågrepet i politiets storaksjon i Oslo denne uken blir utlevert for å stilles for retten.

Kriminelle handlinger

- Personer som har begått alvorlige kriminelle handlinger i utlandet, må forvente å bli straffeforfulgt i det landet der lovbruddet er begått. Det er vesentlig at landet som er utsatt for kriminalitet får anledning til å straffe de skyldige, heter det i en resolusjon.

Når justisminister Knut Storberget (Ap) sier at en utlevering derfor vil være ulovlig, mener Frp at dette viser at Storberget ikke er villig til å ta et skikkelig oppgjør med de kriminelle.

- Som justisminister i en flertallsregjering har han alle muligheter til å igangsette arbeidet med å opprette en utleveringsavtale med Brasil, heter det i resolusjonen.

Se nærmere på

Henning Holstad fra Oslo fikk landsmøtet med seg på at stortingsgruppa bør se nærmere på prinsippene om en slik utlevering.

- Det forekommer meg at det er land og regimer vi ikke bør utlevere nordmenn til, sa han til landsmøtet.

Partiets justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, slo fast at det viktigste er intensjonene i forslaget og forsikret at han ville arbeide for at nordmenn blir utlevert dersom de har begått straffbare handlinger i andre land.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger