Vil samarbeide med Ap om asylpolitikk

Fremskrittspartiet inviterer Arbeiderpartiet til å samarbeide om asylpolitikken. Det sier nestleder i Fremskrittspartiet, Per Sandberg, som tar over som leder for justiskomiteen på Stortinget.

Per Sandberg
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Sandberg sier han er glad for signalene fra regjeringsforhandlingene om at asylsøkere som ikke oppgir sin identitet, kan interneres.

LES OGSÅ: Regjeringsplattformen er klar

LES OGSÅ: SV på asyl-smell i Soria Moria II

LES OGSÅ: Vil ikke ha integreringsdepartement

– Hvis Arbeiderpartiet skal ha støtte for det, må de komme til Fremskrittspartiet. Her regner jeg med at SV og Senterpartiet ikke er enige med Ap, sier Sandberg til NRK.

Fremskrittspartiet har tatt til orde for å internere alle asylsøkere som har usikker identitet.

Arbeiderpartiets Jan Bøhler og Rune Gerhardsen foreslo i valgkampen at kriminelle asylsøkere skal interneres.

Kilder i regjeringen sier til NRK i dag at det ikke er snakk om å opprette egne interneringsleire, men at dagens lovhjemmel skal utnyttes bedre.

Det kan for eksempel bety at asylsøkere som er arrestert i forbindelse med narkotikatrafikk, skal kunne sone mens de venter på å bli transportert ut av landet.

Dersom regjeringen velger å flytte asylsakene over til justisdepartementet, kan Per Sandberg, som ny leder i Stortingets justiskomité få mye arbeid med asylsøkere framover.

Han har blant annet tatt til orde for at langt flere asylsøkere må få behandlet sin søknad på 48 timer - også søkere fra land som Afghanistan, Eritrea og Somalia. I valgkampen sa Sandberg også at ingen asylsøkere er ureturnerbare.

– Det er interessant at Arbeiderpartiet kommer etter oss på punktet om internering av asylsøkere, for der har vi fått kritikk i tre-fire år, sier Sandberg til NRK.

Han tror SV vil forlate regjeringen i løpet av de neste årene, og ser for seg utvidet samarbeid med Arbeiderpartiet etterpå.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger