Hopp til innhold

- Frp ikke mot velferdsordningene

- Fremskrittspartiet kommer ikke til å gå til kamp mot velferdsordninger. Det har vi aldri foreslått, og det kommer vi aldri til å foreslå, sa Siv Jensen i Politisk kvarter på P2 i dag.

Siv Jensen

Siv Jensen

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Hun møtte statsminister Jens Stoltenberg til debatt om den nye meningsmålingen Norstat har utført for NRK, der Frp igjen går frem og Ap tilbake.

Stoltenberg forklarte Arbeiderpartiets synkende oppslutning den siste tiden med at forskjellene mellom regjeringsalternativene ikke er gjort klare nok.

Les: - Velferden gjør oss usolidariske

Debatten kom imidlertid vel så mye til å dreie seg om uttalelsene til Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde i Politisk kvarter i går.

Tybring-Gjedde angrep det norske velferdssamfunnet, og sa, blant annet, at man ikke kan forvente at en stadig esende velferdsstat skal ta vare på deg og dine.

- En passiviserende velferdsstat

-Tybring-Gjedde forsøkte å ta et oppgjør med en stadig mer passiviserende velferdsstat. Jeg tror det er ganske viktig å ta den debatten. For skal vi ha velferdsordninger som er gode, må de legges til rette særlig for dem som ikke klarer seg på egen hånd, sa Jensen i dag.

- Men det er mange som har god økonomi og ordnede rammer, og som ikke trenger å lene seg på politikere som skal beslutte alt for dem, sa Jensen, som deretter avblåste kampen mot velferdsordningene

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- En gammel myte

Stoltenberg kommenterte også Tybring-Gjedde.

- Dette er uttrykk for det liberalistiske synet som Frp sier i sitt program at de er for og som er det motsatte av en sosialdemokratisk fellesskapstenkning, sa statsministeren.

Han mente det var er en gammel liberalistisk myte at det er en motsetning mellom sterke fellesskap og enkeltmennesker.

Hør: Ny framgang for Frp

Lyspunkt

AKTUELT NÅ