NRK Meny
Normal

Frp vil stille strenge krav til trygdeytelser

Frp-leder Siv Jensen brukte sin tale til partiets landsmøte til å rakke ned på byråkrati og lange ut mot utenlandske trygdemisbrukere.

Frp-leder Siv Jensen på landsmøtet 2011

Siv Jensens tale på landsmøte gikk i kjente Frp-spor.

Foto: Frp

– Jeg vil be stortingsgruppa så fort som mulig komme med et forslag om en kraftig innstramming av trygderettigheter, som vil gjøre et klart skille mellom norske statsborgere og de som ikke er det, sa Siv Jensen til stor applaus fra landsmøtedelegatene.

Les: – Frp håpar på kjedeleg landsmøte

– Integreringseksperiment

Det var kjente og sterke ord fra partilederen, som langet ut mot det hun kalte den «rødgrønne regjeringens integreringspolitiske eksperiment», og hun vil ha slutt på at «Norge skal være verdens sosialkontor».

– Vi er satt på Stortinget for å endre systemet, og vi skal nå ha en gjennomgang av alle ytelser. Og enkelte av oss ser på om vi skal knytte disse ytelsene til statsborgerskap, utdypet nestleder i partiet, Per Sandberg til NRK etter talen.

Jensen brukte store deler av sin landsmøtetale til å snakke om kjente Frp-temaer. Poenger om avgiftskutt, lavere bensinpriser og billigere strøm ble møtt med applaus fra delegatene.

Hyllet soldatene

Hun gjorde mye for å skape gjenkjennelse, og unngikk problematiske temaer som Birkedal-saken og dårlig oppslutning på de siste meningsmålingene.

Og med den siste ukens debatt om utdelingen av Krigskorset friskt i minne, åpnet Jensen sin tale med å hylle norske soldater.

– Vi står bak våre soldater som tjenestegjør i utlandet, vi står bak dere og er stolte av dere, sa hun til stor applaus.

Hun fortsatte med å sparke mot den sittende regjeringen og deres byråkrater, som ifølge Jensen bare motarbeider og utnytter enkeltmennesker.

– Så lenge folk finner seg i å stå på perrongen og vente på tog som ikke kommer, og så lenge folk hver dag sitter i bilkø, så tenker departementene at dette trenger vi ikke gjøre noe med, sa Jensen.

Unngikk problematiske temaer

Fremskrittspartiets landsmøtedelegater er denne helga samlet på Gardermoen.

Partiet har den siste tiden rast på meningsmålingene, og det har blåst frisk rundt partiet siste tiden, men Jensen tok ikke opp noe av dette i sin tale. Hun fokuserte i stedet på hvordan folk flest blir undertrykket av systemet.

– Sosialdemokratene vil presse flere systemer ned over hodene på vanlige folk, det er det som er den store forskjellen mellom dem og oss, sa Jensen.

Hun understreket flere ganger i sin tale at Frp er enkeltmenneskets siste skanse i kampen mot systemer og byråkrati.

– Fremtiden vedtas ikke. Den skapes av mennesker som vil noe trass i systemer og byråkrater, sa hun.

– Dette var en tale der Siv Jensen markerte Frp som et gjenkjennelig parti, det var det gode gamle Frp, konkluderte NRKs politiske kommentator Magnus Takvam etter talen.

Les også: Frp-kommuner sliter med økonomien

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger