Frp-topp: – Vi vant første strafferunde i Krekar-saken

Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen mener at partiet har vunnet første strafferunde i Krekar-saken, men han regner med at det kommer en strafferunde nummer to med ankesaken.

Synk med Ellingsen om Krekar

Jan Arild Ellingsen (Frp) ønsker mulla Krekar god tur til Trøndelag.

I dag ble det kjent at mulla Krekar ikke vant frem med sin anke, og at han kan sendes til Kyrksæterøra.

Frps Jan Arild Ellingsen har vært en av dem som har vært tydelig på hvor viktig Krekar-saken er for partiet.

Han har tidligere uttalt at en rask utsendelse av Krekar er knyttet til Fremskrittspartiets troverdighet, ettersom partiet har vært så tydelige på dette da de var i opposisjon.

Ellingsen er dermed naturlig nok fornøyd med tingrettens kjennelse.

– Vi vant første strafferunde, og jeg regner med at vi nå skal inn i strafferunde nummer to. Så langt viser dette at jobben justisministeren har gjort holder vann, både juridisk og ellers. Jeg ønsker mulla Krekar god tur til Trøndelag, sier han.

Han sier at nå er det opp til Krekars advokat Brynjar Meling å ta dette videre.

– Jeg regner med at saken kommer til høyesterett. Nå få vi første se hva lagmannsretten kommer til, men jeg håper at resultatet der blir det samme som i tingretten, sier Ellingsen.

Tajik: Vi som innførte hjemmelen

Statssekretær i Frp Jøran Kallmyr sa tidligere i dag at kjennelsen viser at den rødgrønne regjeringen burde ha gjort dette for lenge siden.

Arbeiderpartiets Hadia Tajik understreker at det var Ap som innførte hjemmelen som gjør det mulig å pålegge enkeltpersoner som utgjør en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser oppholdssted og meldeplikt i 2010.

– Politiet har hele tiden siden 2010 hatt mulighet til å kunne ilegge bo- og meldeplikt dersom omstendighetene krevde det. Jeg forutsetter at politiet har gjort vurderinger i denne type saker fra da de fikk hjemmelen, sier Tajik.

Ville helst sendt slike ut

Også Arbeiderpartiet skulle helst sett at slike personer ble sendt ut av landet, i tråd med gjeldende utvisningsvedtak.

– Jeg forventer at justisministeren fortsetter å jobbe med dette, sier Tajik.

Frp-leder Siv Jensen vil på linje med justisminister Anders Anundsen og statsminister Erna Solberg ikke kommentere kjennelsen fra tingretten, da den ikke er rettskraftig ettersom Krekar anker til lagmannsretten.

– Jeg tar den til etterretning, sier hun.

Siv Jensen uttaler seg

Frp-leder Siv Jensen tar Krekar-kjennelsen til etterretning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger