Frp-statsråd svidde av 300.000 skattekroner på «selfie-seilas»

I åtte dager til ende skulle samferdselsminister oppleve norskekysten. Det kostet norske skattebetalere 40.000 kroner dagen. Nå hagler kommentarene.

Kjetil Solvik Olsen på kystturné

Medarbeiderne til Ketil Solvik-Olsen (Frp) la ut rundt 50 bilder fra samferdselsministerens åtte-dagers kysttur.

Foto: Samferdselsdepartementet

Ketil Solvik-Olsen

Ketil Solvik-Olsen (Frp) fnyser av opposisjonens kritikk av kystturen til nær 300 000 kroner.

Foto: NRK

I slutten av juni i år la samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ut på turné langs norskekysten. I snitt fem medarbeidere fulgte ministeren til enhver tid. Til sammen var rundt 12 medarbeidere med på deler eller hele reisen.

Det er et større reisefølget enn statsminister Erna Solberg (H) holder seg med på en del av sine reiser.

Før seilasen sa Solvik-Olsen at han gledet seg til å lære om livet til sjøs og langs kysten.

Seilas er forresten kanskje ikke helt dekkende.

Forbi sørlandskysten brukte Solvik-Olsen leiebil, og på strekningene Trøndelag–Lofoten og Tromsø - Kirkenes ble det brukt fly.

Regningen til skattebetalerne for turneen endte på 290.200 kroner for åttedagersreisen. Det er rundt 40.000 kroner hver eneste dag.

Nå trekker opposisjonen på smilebåndet av hele turen.

– Mest opptatt av å profilere seg selv

Hadia Tajik

Hadia Tajik (Ap) må trekke på smilebåndet av at Ketil Solvik-Olsen (Frp) skulle gjøre seg kjent med kysten, men kjørte bil og tok fly lange strekninger av turen.

Foto: Stine Kyrkjebø Johansen / NRK
Marit Arnstad

Marit Arnstad (Sp) er betenkt til at Ketil Solvik-Olsen har brukt flere hundre tusen på det hun mener er en selvprofileringstur.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er litt merkelig å si man skal gjøre seg kjent med kysten, også ser du kysten nesten kun fra bil- og flyvinduet, sier nestleder i Ap, Hadia Tajik.

Hun sier dette viser at Solvik-Olsen sier en ting og gjør en annen.

Så kommer stikket mot Frp-hjertet til Solvik-Olsen:

– Dette er veldig mye penger, men samferdselsministeren har kanskje råd til det også ettersom han har satt norgesrekord i å samle inn bompenger fra folk.

Tidligere samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) henger seg på kritikken.

– Det er kjempefint at politikere reiser ut blant folk, men det fremstår som Solvik-Olsen med disse turneene sine er mer opptatt av å profilere seg selv som person fremfor å profilere norsk samferdsel, sier Arnstad til NRK.

To av medarbeiderne som var med på turen hadde blant annet oppgaven med å legge ut mer enn 50 bilder av statsråden på tur på internett.

Solvik-Olsen kontrer med en bredside

Er 300.000 kroner til flybiletter, kost, losji og overtid til byråkratene god bruk av skattebetalernes penger?

Vi kunne alltid endt som en del har gjort tidligere og bare sittet på kontorene og bedt folk komme til oss med power point-presentasjoner eller ikke sagt ja til å møte noen i det hele tatt. Det er ikke måten jeg tror vi styrer landet best på, sier Solvik-Olsen.

Han er også rykende uenig både i at turen har vært en profileringstur, og at det er brukt unødig mye penger.

– Vi har hatt 58 ulike møter, vi har besøkt 15 havner og vært ombord i 30 ulike skip. Jeg skulle likt å se andre få til det for under 300.000 kroner med et så stort reisefølge.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger