NRK Meny
Normal

Frp snur om formuesskatten

Frp vil likevel ikke fjerne formuesskatten. Partiet snur etter press fra grasrota, bekrefter nestleder Per Sandberg.

Per Sandberg

– Partiet er ikke enig med programkomiteen om at formuesskatten står øverst på lista over skatter og avgifter vi skal fjerne, sier Frp-nestleder Per Sandberg til Dagsavisen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Marianne Marthinsen

Aps finanspolitiker Marianne Marthinsen tror Frp har innsett at formuesskatten er en dårlig valgkampsak.

Foto: Pressebilde Stortinget

– Partiet er ikke enig med programkomiteen om at formuesskatten står øverst på lista over skatter og avgifter vi skal fjerne, sier Sandberg til Dagsavisen.

Fjerning av formuesskatten sto øverst på lista da Frp la fram utkast til nytt partiprogram i november. Men partiledelsen har nå fått tydelige tilbakemeldinger fra grasrota om å prioritere andre ting.

Drivstoffavgift viktigere

Sandberg mener folk i partiet er bekymret for at de rikeste i Norge skal bli nullskatteytere. Grasrota vil i stedet prioritere lavere inntektsskatt, å fjerne arveavgiften og å kutte boligbeskatningen og drivstoffavgiften, skriver Dagsavisen.

Selv om Høyre lover å fjerne formuesskatten i løpet av fire år, er ikke Sandberg sikker på at en blåblå regjering vil prioritere dette.

– Det betyr nok heller at vi reduserer formuesskatten enn at vi fjerner den, sier Sandberg.

Ap overrasket

Ap er svært overrasket over Frps kuvending.

– Frp har trolig innsett at dette er en frytelig dårlig valgkampsak. De har nok erkjent at det ikke finnes alternativer dersom de som eier mest fortsatt skal betale skatt, sier Aps finanspolitiske talsperson, Marianne Marthinsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger