Frp-Siv: – Vi tar regningen

Finansminister Siv Jensen (Frp) er klar på at hverken politi eller andre beredskapsetater skal rammes økonomisk av ekstra utgifter rundt terrortrusselen.

Siv Jensen

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier sikkerhet koster og at regjeringen er villige til å betale regningen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Sikkerhet koster, og det er noe vi skal være villige til å betale for.

Siv Jensen (Frp) / Finansminister

– Ordinær virksomhet i politi og andre beredskapsetater skal ikke rammes av den ekstraordinære situasjonen vi har hatt, sier Siv Jensen til NRK.

Hun sier at regjeringen kommer til å fremme forslag om ekstra bevilgninger til Stortinget med en gang den har oversikt over de ekstra utgiftene terrorstrusselen har utløst.

Klar til å betale prisen for sikkerhet

– Det er nødvendig og riktig å bruke ressurser når situasjonen tilsier det, uten at det skal gå på bekostning av den ordninære virksomheten. Derfor må man kompensere dette, sier Jensen.

Hun sier at regjeringen først og fremst jobber med å få avklart situasjonen, og at man deretter vil ta fatt på arbeidet med å finne ut hvor mye ekstra kostnader som har påløpt.

Hvor skal dere hente pengene fra?

– Norge mangler ikke penger, og jeg synes det nesten er et uinteressant spørsmål. Sikkerhet koster, og det er noe vi skal være villige til å betale for, sier Jensen.

Så sent som igår var imidlertid kostnadsspørsmålet uavklart.

Anundsen: – God dialog med finansministeren

Da sa både politidirektør Odd Reidar Humlegård og justisminister Anders Anundsen (Frp) at man enda ikke hadde begynt å snakke om hvem som skulle plukke opp terrorregningen.

– Det har vi ikke diskutert, men vi har ikke hatt noe annet valg enn å beskytte befolkningen i disse dagene, sa Humlegård til NRK mandag.

Anundsen spilte ballen over til finansminister og partifelle Siv Jensen.

– Vi er i god dialog med finansministeren. Vi er tydelig på at det er viktig å sikre borgernes sikkerhet og trygghet, så får vi ta diskusjonen om pengene etterpå.

Det er blant annet denne dialogen som har gjort at finansministeren nå går ut og lover å gå til Stortinget for å sikre for ekstra penger for å dekke terrorregningen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger