Frp-politiker om Krekar: – Det er for jævlig

Jan Arild Ellingsen (Frp) legger ingenting imellom når han beskriver overraskelsen over at Italia likevel ikke vil ha mulla Krekar utlevert.

Mulla Krekar ble i Oslo tingrett torsdag framstilt for varetektsfengsling på grunn av fare for at han vil unndra seg rettsforfølgelse i Italia.

Mulla Krekar skal løslates etter at Italia trakk sin utleveringsbegjæring. Her er han i ett av mange rettsmøter i Oslo tingrett sammen med sin advokat Brynjar Meling.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Jan Arild Ellingsen

Jan Arild Ellingsen utenfor Fremskrittspartiets lokaler i Oslo.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– For å si det på godt nordnorsk vil jeg si at det er helt for jævlig. Skal jeg si det på godt stortingsmål vil jeg si at det er svært ille, sier Ellingsen til NRK.

Ellingsen sitter i Stortingets justiskomité og har engasjert seg sterkt i Krekar-saken.

Overrasket

– Dette er et resultat som ingen har sett for seg. For et par uker siden var vi alle sikre på at Krekar skulle ut av landet så raskt som mulig. Nå vil ikke det skje, i hvert fall ikke umiddelbart, sier han.

Han sier han ser fram mot den italienske rettssaken mot Krekar, som etter planen skal opp i 2017.

– Jeg ser på mulla Krekars oppførsel i Norge som en provokasjon og en hån mot ting vi står for. Jeg hadde håpet at vi kunne se slutten på dette nå, sier Ellingsen.

– Ikke politisk

Statsminister Erna Solberg (H) ble også spurt om utviklingen da hun kommenterte bruddet i forhandlingene om neste års statsbudsjett. Hun understreker at utleveringssaken er et juridisk, og ikke et politisk, spørsmål.

– Hvis det ikke er grunnlag for saken som skulle lede til utlevering, så er det helt naturlig at italienerne trekker begjæringen. Sånn er situasjonen, det er noe vi bare må akseptere, sier statsministeren.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger