Hopp til innhold

Frp-politiker kan være med å velte kommunereform

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen (Frp) vurderer å stemme imot kommunesammenslåing i Stortinget på torsdag. For å stanse kommunereformen trengs kun to utbrytere.

Ingebjørg Godskesen

UTBRYTER: Ingebjørg Godskesen (Frp) sier hun vil følge sin egen overbevisninge i avstemningen i Stortinget på torsdag.

Foto: svein sundsdal

På torsdag skal Stortinget vedta nye regioner. Regjeringen får støtte fra Venstre og KrF. Samme dag skal de også vedta ny kommunereform. Høyre og Frp går sammen med Venstre inn for at 11 kommuner skal slås sammen med tvang.

Ingebjørg Godskesen, som representerer Aust-Agder, vil ikke la seg kue av partipisken til Frp i avstemningene.

Hun vil stemme imot nye regioner. I spørsmålet om kommunesammenslåing har hun ikke bestemt seg.

– Jeg må si helt ærlig at jeg er veldig usikker. Jeg får mange henvendelser fra forskjellige deler av landet. De ønsker at jeg skal gå imot dette. Jeg får bruke kvelden og natten.

Senterpartiet har varslet at de vil stille med alle sine representanter i salen. Siden regjeringen kun har støtte fra Venstre i spørsmålet om kommunesammenslåing, er det et knapt flertall for reformen. To utbrytere kan stanse saken.

LES OGSÅ: Stortingsrepresentant vil ekskludere to FRP-medlemmer

Sier nei til å slå sammen regioner

Ingebjørg Godskesen sier Frp i Aust-Agder alltid har vært imot å slå sammen Aust-Agder og Vest-Agder. En folkeavstemning der flertallet var imot sammenslåing har vært avgjørende for at hun går imot hele regionreformen.

– I vårt program står det at vi skal følge folkeavstemninger. Det er veldig viktig for meg å stå frem som en troverdig Aust-Agder-politiker og stå for det jeg har lovet. Jeg har lovet at min stemme ikke skal gå til å slå sammen fylkene.

Følger indre stemme

– Er ikke dette illojalt mot dine kollegaer på Stortinget og i regjeringen?

– Jeg føler at jeg skal være lojal mot dem som har stemt meg inn. Det står jo ikke noe i vårt program om en fylkessammenslåing. Det står kun at vi skal legge ned fylkeskommunen. Vi har heller ikke noe i regjeringssamarbeidet som har sagt at vi skal ha nye regioner. Derfor lytter jeg til min egen indre stemme.

God nyhet for Senterpartiet

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, er godt fornøyd med at en Frp-politiker bryter med sitt eget parti og stemmer imot regionreformen og samtidig vurderer å stemme imot kommunesammenslåing.

– Det er bra at det er en person som sier at hun skal følge egen overbevisning. Da mangler vi bare én til i spørsmålet om kommunesammenslåing. Vi vet at det er flere i Frps gruppe som egentlig er helt enige med oss, sier Vedum.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ