Frp-Keshvari: – Kan ikke gå inn på flyktningenotat

Frp mente en beskjeden økning fra 7 500 til 8 000 kvoteflyktninger fra Syria var helt uansvarlig. Det nekter Magyar Keshvari (Frp) å snakke om.

Mazyar Keshvari

Mazyar Keshvari (Frp) sier han ikke vil gå inn i tall som ikke har vært behandlet i partiet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

I et internt notat VG har fått tilgang til, kommer det frem at Frp var villige til å ta imot 7 500 kvoteflyktninger fra Syria under forhandlingene på Stortinget.

Da det gikk mot en løsning på 8 000 kvoteflyktninger gikk Frp på gangen. Der sa de at de mente avtalen, som alle partiene bortsett fra Frp og SV gikk inn for, var helt uansvarlig.

Så startet sirkuset som endte i at nestleder Per Sandberg truet med at Frp skulle trekke seg fra regjering og at Frp ville gå inn for folkeavstemming om flyktningeavtalen.

I Politisk kvarter på NRK P2 nekter innvandringspolitisk talsmann Mazyar Keshvari i Frp å kommentere notatet.

– Ikke behandlet i partiet

– Jeg kan ikke gå inn i grunnmaterialet. Vi forlot forhandlingene fordi det gikk i feil retning. De tallene som fremkommer er aldri behandlet av noe organ i Frp.

Men kan du si noe om hva som er uakseptabelt for Frp når forskjellen mellom 7 500 og 8 000 ikke er veldig stor?

– Jeg går ikke god for de tallene. De er ikke behandlet hverken i stortingsgruppa, landsstyret, landsmøtet eller noen andre organer i Frp.

Men mener du at 7 500 kvoteflyktninger over fire år vil være uforsvarlig?

– Jeg mener det viktigste er at vi tar imot det vi har kapasitet til.

Nå svarer du ikke på spørsmålet.

– Jo, jeg gjør det. Vi i Frp har alltid vært opptatt av at vi skal ta imot det antallet vi har kapasitet til. Da må man se realitetene. Vi har aldri vært mot å ta imot kvoteflyktninger og ta vår del av ansvaret. Tvert imot.

Men mener du at det vil være uansvarlig å ta imot 7 500 kvoteflyktninger fra Syria over fire år?

– Vi har ikke behandlet det tallet noe sted, så jeg kan ikke sitte og fortelle om det er forsvarlig eller ikke. Vi må se på helheten. Alle kvoteflyktninger skal bosettes, og det skal skje på toppen av alle asylsøkere som får opphold i Norge. Vi vet at det allerede sitter flere tusen i mottak og venter på bosetting.

– Må gå på bekostning av andre kvoteflyktninger

Resultatet av forhandlingene på Stortinget ble 8 000 kvoteflyktninger over tre år fra Syria. Hva bør skje med de ordinære kvoteflyktningene?

– Det vil ikke være tvil om at når vi tar imot en så stor mengde kvoteflyktninger fra ett område, så vil det gå utover de ordinære kvoteflyktningene som også trenger beskyttelse. En naturlig konsekvens er at vi tar imot færre kvoteflyktninger fra andre land når vi tar inn denne ekstrakvoten fra Syria, sier Keshvari.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger