Frp kaller inn til ekstraordinært landsstyremøte om bompenger

Representantene for Troms og Finnmark krever et bompengefritt E8. Hvis ikke stemmer de nei til å fortsette i regjering med Høyre.

Innbyggerundersøkelsen

Per-Willy Amundsen er klar i sin tale om sitt krav om et bompengefritt E8.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fredag ettermiddag ble det kalt inn til ekstraordinært styremøte i Oslo førstkommende søndag, bekrefter stortingsrepresentant Per-Willy Amundsentil NRK.

– For Troms- og Finnmarks vedkommende så har vi klare prioriteringer om veisatsing som vi har etterlyst lenge og som vi vil ha på plass dersom vi skal fortsette i regjering, sier han til NRK og fortsetter;

– Bilen er vår eneste transportmiddel i Troms og Finnmark. Så vi må ha gjennomslag for vårt syn på det området.

– Hvor viktig er gjennomslag på dette området for videre regjeringsdeltagelse?

– Det er avgjørende.

NRKs politiske kommentator, Magnus Takvam, sier at dette er et drama og forklarer hvorfor:

Det var Nordlys som første meldte om saken.

Representantene fra nord krever med andre ord et bompengefritt E8.

– Fra vårt ståsted vil møte handle om det og om å hindre nye utbygginger av bompengeprosjekt i Nord-Norge, sier Amundsen.

Statsekretær Atle Simonsen (Frp) skriver på sin side i en sms til NRK at de «har innkalt til landsstyremøte for å oppdatere landsstyret på status i forhandlingene om bompenger».

Får ikke fullt gjennomslag

Statsminister Erna Solberg (H) mener det er naturlig at Frp konsulterer sitt landsstyre i den pågående prosessen om bompenger mellom regjeringspartiene.

– Vi jobber for å finne løsninger og forankre saker både om bompenger og statsbudsjettet. At Frp konsulterer sitt landsstyre, er en helt naturlig prosess i dette, sier Solberg i en kommentar til NTB sent fredag kveld.

Ifølge NRKs opplysninger er hovedgrepet i bompengepakken å skalere ned byvekstavtalene for å redusere bompengepresset. Samtidig skal økte statlige midler bidra til kollektivsatsningen. Mye av pakken skal først få virkning på budsjetter fremover i tid, får NRK opplyst.

Frp får etter det NRK forstår ikke fullt gjennomslag for kravene landsstyret stilte. Men en Frp-kilde håper at flertallet i landsstyret likevel vil akseptere pakken.

Det er uklart om Venstre er fullt ut enig i skissen. Det skal avklares i løpet av helgen, etter det NRK forstår.

Siv Jensen og Trine Skei Grande under Arendalsuka 2019: Partilederdebatten

Partene har fortsatt ikke kommet til enighet om bilistenes bompengeutgifter.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bompenger har vært et hett tema blant regjeringspartiene den siste tiden. Lederne for Høyre, Frp, Venstre og KrF har siden starten av juni samtalt om lettelser i bilistenes bompengeutgifter. Prosessen ble utløst av et bompengeopprør i Frp. Samtalene er ikke i mål, men under Arendalsuka kom det signaler om at de går mot slutten.

Men ifølge Venstre-leder Trine Skei Grande står partene fortsatt steilt.

På spørsmål om en bomløsning var rundt hjørne, svarte nemlig Grande onsdag til NRK at «hun ikke hadde noe tro på det».

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger