Hopp til innhold

Frp innser at slaget om flypassasjeravgiften er tapt

Flypassasjeravgiften er ikke lenger et tema i forhandlingene på Stortinget, fastslo partene etter et kort møte torsdag kveld.

Limi

IKKE ET TEMA: På vei inn sa Frps forhandler Hans Andreas Limi at Frp har innsett at flypassasjeravgiften ikke blir et tema i forhandlingene.

Foto: NRK

Regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF gjenopptok forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett torsdag kveld, etter en full stans i forhandlingene tidligere på dagen på grunn av Frps utspill om flypassasjeravgiften.

Det skapte stor uro da enkelte i Frps stortingsgruppe onsdag uttalte at de ønsket omkamp i forhandlingene om avgiften, som av flere blir gitt skylden for at Rygge lufthavn i Østfold har varslet nedleggelse.

Torsdag ettermiddag meldte VG at Frp likevel støtter opp om den omstridte avgiften som skal innføres 1. juni, og som Stortinget vedtok i fjor høst. Det førte til at forhandlingene på Stortinget ble gjenopptatt torsdag kveld.

– Ikke et ett tema nå

På vei inn til forhandlingsmøtet i 20-tiden sa Frps forhandler Hans Andreas Limi at Frp har innsett at flypassasjeravgiften ikke blir et tema i forhandlingene.

– Gruppestyret har presisert at vi fullt og helt står bak regjeringens forslag til revidert budsjett. Vi innser at denne saken ikke er ett tema nå. Nå skal vi forhandle om revidert budsjett, sa Limi til NRK, uten å ville utdype nærmere.

Venstre og KrF hadde i forkant gjort det klart at de ikke ville gjenoppta forhandlingene før de fikk en felles avklaring om flypassasjeravgiften fra de to regjeringspartiene.

Før møtet uttalte Venstres forhandler Terje Breivik at de er glade for at å komme i gang med forhandlingene.

– Nå kan vi bruke tiden vår på det som er viktig, sa Breivik til NRK.

Breivik

GRØNN VEKST: Breivik sier det viktigste for Venstre er å styrke ulike tiltak som sikrer sysselsetting og grønn vekst.

Foto: NRK

Kort møte

Møtet mellom de fire partiene varte kun en halvtime torsdag kveld. Høyres forhandler Svein Flåtten fastslo på vei ut at forhandlingene nå var kommet tilbake på sporet, og at
flypassasjeravgiften ikke hadde vært et tema under møtet.

Høyre, Frp, Venstre og KrF skulle egentlig møtes onsdag ettermiddag, men møtet ble avlyst av Venstre etter at Frps stortingsgruppe sluttet opp om et innspill om å arbeide for å fjerne flypassasjeravgiften.

I en pressemelding sent onsdag kveld sa Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik at det er helt normalt at partiets stortingsgruppe spiller inn ulike forslag til budsjettbehandlinger.

Denne forvirringen ble det som nevnt slutt på etter at gruppestyret i Frps stortingsgruppe vedtok at de likevel støtter opp om flypassasjeravgiften.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ