NRK Meny
Normal

- Energimangelen mer alvorlig enn finanskrisen

- Mangelen på energi i verden er en langt mer alvorlig situasjon enn både finans- og klimakrise. Det mener Fremskrittspartiets formann Siv Jensen. I dag åpner partiets landsmøte på Gardermoen.

Siv Jensen
Foto: NRK

Jensen mener Norge bør ha langt sterkere fokus på å produsere mer energi og synes den rødgrønne regjeringen snakker opp finanskrisen og krisemaksimerer klimakrisen.

– Energikrisen viktigst

– Jeg skjønner det er viktig for Kristin Halvorsen å skape et inntrykk av at klimakrisen henger sammen med finanskrisen. Jeg mener det er en krise som er mye viktigere, nemlig energikrisen, sier Siv Jensen.

Dersom Fremskrittspartiet kommer i regjeringsposisjon og Siv Jensen blir statsminister etter stortingsvalget 14. september blir arbeidet for å øke energiproduksjonen et av de viktigste prosjektene for en mulig Frp-regjering.

SVs politikk skader norske arbeidsplasser

Partiformann Siv Jensen sier til NRK samme dag som partiets landsmøte åpner på Gardermoen at den rødgrønne regjeringen snakker opp finanskrisen og krisemaksimerer klimakrisen, og hun mener SVs politikk skader norske arbeidsplasser.

– Vi risikerer at arbeidsplasser blir ofret for miljøsaken hvis Kristin Halvorsen får dominere politikken på dette området. Da utarmes norsk industri i påvente av et eller annet luftslott som SV enda ikke er i stand til å definere, sier Jensen.

Og det brede klimaforliket på Stortinget, der kun Fremskrittspartiet ikke var med, har Jensen ingen tro på noen gang blir gjennomført.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger