Hopp til innhold

Frp fnyser av sexforbud-forslag

Arbeiderpartiets forslag om å forby kjøp av sex i utlandet faller ikke i god jord hos Frp. - Det blir som å dømme noen for å ha kjørt i 130 km/t i Tyskland.

Prostituert
Foto: PRAKASH SINGH / AFP

Fremskrittspartiets medlem i justiskomitéen, Jan Arild Ellingsen, er ikke imponert over Arbeiderpartiets forslag om å forby kjøp av sex utenlands.

Les: Ap vil forby sexkjøp i utlandet

Fremskrittspartiet har bestemt seg for å gå mot lovforbud også her hjemme, selv om det kommer til å bli innført om kort tid.

- Vi tror et lovforbud vil gjøre hverdagen for prosituterte enda verre enn den er i dag, og oppfatter dette mer som et ønske om sosial rengjøring uten å ta tak i problemene som ligger bak, sier Ellingsen.

Jan Arild Ellingsen

Jan Arild Ellingsen tror ikke noe kan gjøres for å stoppe sexkjøp.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Overnasjonal norsk lov

Anne Marit Bjørnflaten (Ap) foreslår forbud mot sexkjøp i utlandet som et bidrag til å hindre menneskehandel og såkalt trafficking.

Dette har ikke Ellingsen og Frp noen tro på.

- Dette er er feil tilnærming, og like lite logisk som at nordmenn som kjører i 130 km/t i Tyskland skal dømmes her etterpå. Det bør være det respektive lovverket i de respektive landene som skal gjelde. Det er ikke sånn at norsk lov skal være overnasjonal.

- Men ønsker ikke dere å stoppe kjøp av seksuelle tjenester?

- Vi mener dette er et forhold som har vart lenge, og det kommer til å vare videre. Vi kan gjerne forby det, men vi kommer ikke til å avhjelpe problemet likevel.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT