Frp-Ellingsen om Sandberg-utspill: – Det er representativt for en god del av oss

Per Sandberg har fått kritikk fra alle hold etter gårsdagens bråk med KrF. Nå får han også støtte for sitt utspill av partikollegaer.

Jan Arild Ellingsen

Jan Arild Ellingsen, stortingsrepresentant for Frp, viser sympati med sin partikollega og tror mange mener som Per Sandberg.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Jan Arild Ellingsen, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, går langt på vei i å støtte sin partikollega.

– Det er ikke tvil om at utspillet har skapt debatt. Og at det er nyanser som Per Sandberg kommer med, som jeg kan jeg leve godt med. Samtidig tør Per Sandberg å være tydelig og påpeke ting som ikke alle andre tør. Det tenker jeg er bra for oss alle, selv om det knaker litt i fortøyningene, sier Ellingsen til NRK.

Støtte i partiet

Per Sandberg

Nestleder i Frp, Per Sandberg.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Videre forklarer han at flere i partiet og Frp-sympatisører kan være enige med Sandberg.

– Er Per representativ for hva partiet står for?

– Per er utvilsomt representativ for en stor del av velgerne og medlemmene våre. Jeg tror også utspillet er representativt for hva en god del av oss i Fremskrittspartiet mener, sier Ellingsen.

– Han har absolutt et poeng. Per har gjennomgående stor støtte i partiet, ikke minst fordi han tør å si ting som få andre tør å si.

Ellingsen peker også på at det er viktig å framheve at innvandring er verdifullt fordi det bidrar til fellesskapet, men at det ikke er så enkelt.

– Det ligger også store utfordringer i integreringen blant annet knyttet til kriminalitet. Og for å være ryddige i denne debatten må det gå an å diskutere ulike spørsmål uten å skyte ned hverandre, sier Ellingsen.

– Vi må ta diskusjonen

– Har KrF og Venstre vært med på en integreringspolitikk som har spilt fallitt?

– Det er det Stortinget og de ulike regjeringene vi har hatt som må ta ansvaret for. Vi ser jo bare i Oslo der flertallet har innvandrerbakgrunn og ikke er etnisk norske. Dette kan komme til å skape utfordringer for oss. Derfor er jobben vår å i hvert fall ta diskusjonen om hvilket samfunn vi ønsker oss fremover, sier Ellingsen.

En annen som støtter Sandberg er Christian Tybring-Gjedde, som sier til Nettavisen at KrF må ta sitt ansvar for innvandringspolitikken som er ført i Norge de siste 20 til 30 årene.

KrF vurderer regjeringssamarbeidet

Sandberg beklaget først utspillene torsdag ettermiddag, men modererte seg senere på kvelden, noe som gjorde KrF-leder Knut Arild Hareide rasende.

Også flere KrF-topper stiller seg svært skeptiske til om regjeringssamarbeidet med Frp kan fortsette, etter nestlederens krasse utspill torsdag.

Mens Sandberg høster støtte i egne rekker, står KrF-leder Knut Arild Hareide fast ved sin sterke reaksjon. Han kaller uttallelsene uakseptable og absurde, og sier at KrFs interne diskusjon om det videre samarbeidet vil påvirke dette.

Sandberg og Hareide i full krangel i Dagsnytt18

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger