Endringen trer i kraft med umiddelbar virkning, opplyser Forsvaret.
Forsvarets personell vil foreløpig ikke bli pålagt å kle seg sivilt i det offentlige rom, men det legges til rette for at vernepliktige får samme mulighet som fast ansatte til å velge bruk av uniform på fritid og reise.
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen sier til NRK at det nye tiltaket vil gjelde så lenge det er nødvendig.
– Nå har vi hatt denne trusselen hengende over oss i flere år. Vi har gjort en del tiltak for å ivareta sikkerheten til vårt personell og installasjoner i tiden som ligger bak oss, og vi gjør noen nye tiltak på bakgrunn av den siste trusselvurderingen, sier Bruun-Hanssen.
Forsvarssjefen mener norske soldater ikke skal trenge å bekymre seg.
– Vi ser ingen grunn til at soldater generelt, vernepliktige spesielt, skal føle seg mer bekymret enn andre i uniform, sier Bruun-Hanssen.
VIDEO: Se intervjuet med forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Frykter angrep i løpet av tolv måneder
Stabssjef Erik Gustavson i Forsvarsstaben varslet allerede onsdag at uniformsplikten skulle vurderes.
Årsaken er at PST mener en eventuell terrortrussel vil være rettet mot Forsvaret, politiet og politikere.
Bakgrunnen for PSTs nye trusselvurdering er en video som ble publisert av terrororganisasjonen IS i høst, og flere avvergede angrep i vestlige land. I Canada ble uniformerte soldater nylig utsatt for to angrep på kort tid.
Forsvaret har allerede innført beredskapsnivå Alfa. Det skjedde i ferbruar 2013, og innebærer økt årvåkenhet og adgangskontroll.
PST frykter et angrep mot Norge i løpet av de neste tolv månedene.
– Vi tror ikke denne trusselsituasjonen går over med det første, og tiltakene må være tilpassa det. De må kunne virke over tid, kanskje i måneder og år, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård på en pressekonferanse onsdag.
Les:
Les:
Les:
Les hele trusselvurderingen på PSTs nettsider.