FpU vraker nestleder etter #metoo-advarsel

TØNSBERG (NRK): Kristian Eilertsen får ikke fornyet tillit som nestleder av FpUs landsmøte. Ungdomspolitikeren søkte gjenvalg to uker etter at Frp ga ham en streng advarsel for seksuell trakassering.

Kristian Eilertsen

FERDIG: Kristian Eilertsen er ferdig som nestleder i FpU.

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

Andreas Brännström fra Oslo FpU er valgt til ny nestleder i ungdomspartiet. Han fikk 40 stemmer, mens 30 delegater stemte for Eilertsen. Det ble klart på landsmøtet til Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i Tønsberg lørdag.

NRK har tidligere omtalt flere #metoo-varsler mot Eilertsen. For to uker siden fikk han en streng advarsel fra organisasjonsutvalget i Frp.

– De to siste månedene har vært ekstremt tunge, vanskelige og krevende. Det har vært en vanskelig tid for varslere, partiet og meg. Jeg vil si unnskyld og beklage til alle de som har opplevd min oppførsel som upassende, sa Eilertsen før valget.

– Var forberedt

Eilertsen

FORBEREDT: Kristian Eilertsen sier han var forberedt på å tape valget. Her holder han pressekonferanse etter nederlaget.

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

Da valgnederlaget var et faktum, gjentok Eilertsen at han mener han er utsatt for en maktkamp i partiet.

– Jeg har stått i en maktkamp i FpU i to år, og var forberedt på utfallet av voteringen i dag. På mange måter er det også en lettelse, for dette gir meg tid til å drive med andre ting fremover, og det ser jeg fram til, sier Eilertsen.

Han sier han fortsatt vil være tilgjengelig for partiet, dersom det er ønskelig. Han er i dag kommunerepresentant for Frp i Harstad.

– Organisasjonsutvalget har tatt alle parter på alvor, og har kommet frem til en konklusjon som jeg tar på alvor, sier han.

SPLITTET: Delegatene på landsmøtet var splittet i synet på Eilertsens tillit. 40 stemte for den innstilte motkandidaten, 30 på Eilertsen.

– Turbulent

Andreas Brännström, som tar over etter Eilertsen, var innstilt av et flertall i nominasjonskomiteen. Han vil ikke kommentere Eilertsens påstand om maktkamp i FpU.

– Men jeg har registrert at det har vært turbulent i organisasjonen de siste ukene og månedene. Nå står vi her og er klar til å ta fatt på et viktig arbeid, sier han til NRK.

Brannstrom

TAR OVER: Andreas Brännström (t.v.) tar over som første nestleder i FpU. Her er han sammen med ungdomspartiets gjenvalgte leder Bjørn-Kristian Svendsrud.

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

Også Bjørn-Kristian Svendsrud, som ble gjenvalgt som leder for FpU, ønsker å se fremover.

– Dette har vært tøft for hele organisasjonen og for Kristian selv. Nå er jeg opptatt av at vi sammen skal bygge organisasjonen og sørge for at Norge får enda større frihet i fremtiden. Det er jo derfor vi er her, sier han.

Exit eilertsen

UT: Kristian Eilertsen går ut etter en pressekonferanse på FpUs landsmøte i Tønsberg. Han er nå ferdig i sentralstyret.

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger