Fotballtrener på NTG: – Må satse i ung alder hvis vi skal konkurrere i VM

Fotballtrener ved Norges Toppidrettsgymnas, Viggo Strømme, mener det er viktig å spisse fotballsatsingen i ung alder for å kunne konkurrere med de andre nasjonene som kvalifiserer seg til VM.

Viggo Strømme

MÅ SATSE: Fotballtrener Viggo Strømme sier at han savner en debatt om at man må gjøre mer for dem som vil og kan spille mer.

Spørsmålet om hvor tidlig fotballspillere skal deles inn i a- og b-lag, har igjen skapt debatt etter at en forelder til en tidligere Asker Fotball-gutt på 12 år i et innlegg i Budstikka retter sterk kritikk mot fotballklubbens utvelgelsesprosess.

Året barna fyller 13 år, velges de inn i treningsgruppe 1 eller 2 basert på ferdigheter og treningsiver.

Gruppe 1 får tilbud om fire-seks treninger i uken, mens gruppe 2 får tilbud om to-tre treninger. Spillere kan flyttes mellom treningsgruppene.

– Det er veldig ulikt hva barna har investert i fotball frem til de er 12 år. For noen kan det være greit å trene to ganger i uka, mens andre som brenner for det, også må få et tilbud. Denne balansegangen er nok vrien for klubbene, sier Viggo Strømme til NRK.

– Må gjøre mer for dem som vil

Strømme sier at breddefotballen i Norge er viktig på alle vis, men at han savner en debatt om at man må gjøre mer for dem som vil og kan spille mer.

– I alle fall når de er i 12-13-årsalderen, for da deler motivasjonen seg ganske tydelig, sier han.

– Skal vi konkurrere med de andre nasjonene som kvalifiserer seg til VM, så må vi gjøre noe i den aldersgruppen.

Fotballgutter

MÅ JOBBE HARDT: Fotballguttene, Anders Johan Johansen og Kristian Thorstvedt, mener det er viktig for Norge å utvikle seg som fotballnasjon.

Anders Johan Johansen og Kristian Thorstvedt går begge på NTG Bærum, er 18 år gamle og fotballspillere på Stabekk. De sier man kan nå langt hvis man jobber hardt og brenner for fotball.

De mener også at det på et tidspunkt er viktig for Norge å utvikle seg som fotballnasjon.

– Vi ser jo på land som Spania, der satser de fra de er 6-7 år, og vi gjør det når vi er 12–13 år. Og det er ganske store forskjeller på oss i dag, så vi burde kanskje satse litt tidligere, sier Johansen.

Problematisk

Lagleder i Asker, Alf Kåre Knudsen, er kritisk til satsingen. Han sier at de da nivådelingen ble til, fryktet for at den andre treningsgruppen ikke ville få nødvendig oppfølgning.

Alf Kåre Knudsen

KRITISK: Lagleder i Asker, Alf Kåre Knudsen, er kritisk til satsingen.

– Når vi ser at det blir brukt betydelig større ressurser på treningsgruppe 1, så går det utover motivasjonen guttene har. Alle guttene blir trent og har kjempegod oppfølging, men vi frykter for tiden fremover, sier han.

Hvilke konsekvenser er du redd for?

– Det som er Asker Fotballs mål, er å ha flest mulig, lengst mulig. Når man har en slik filosofi, er det viktig å legge resursene til rette for det, og det mener vi at man ikke gjør, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger