Kronprinsparet inviterer til fotballkamp

SKAUGUM (NRK): Spillerne på Røa Unified har vasket draktene, barbert seg og tatt på parfyme. Nå er de helt klare til å utfordre Kronprinsparet til fotballkamp.

Røa Unified

Røa Unified møter Team Norway med Kronprinsparet i spissen til fotballkamp.

De kaller seg Norges morsomste fotballag, Røa Unified. I over 20 år har laget med utviklingshemmede fra Oslo-regionen lært seg og delt fotballglede.

– Vi har fokus på at det skal være godt humør. Det skal være rom for en kommentar, og vi prøver å ha et morsomt miljø. Det skal være gøy å spille på Røa Unified og det skal være gøy å se at vi spiller, sier trener Kathrine Godager.

Gøy blir det garantert i dag også. Røa Unified er invitert til Skaugum for å møte Kronprinsparet til vennskapskamp.

Den kampen viser her på NRK.no og det er Arne Scheie som kommenterer oppgjøret.

Lover overraskelser

Kronprinsparet spiller fotball

UTFORDRES: Kronprinsparet har invitert til vennskapskamp. Her viser de fotballferdighetene på reise i Vietnam tidligere i år.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Kronprinsparets lag blir forsterket av blant andre Mads Møller Dæhli og Jan Åge Fjørtoft. Sistnevnte lover også noen overraskelser.

– Nå er det slik i alle store fotballkamper at laget blir klart først kort tid før avspark. Men det er noen representanter fra fotballfamilien og noen som man kanskje ikke forbinder med fotball. Noen overraskelser, sier Fjørtoft med et smil.

Han sier målet med kampen er å vise frem fotballen som integreringsarena.

– Vi skal vise hva idrett skal handle om; entusiasme og glede. Dette elsker jeg å jobbe med og jeg vet Kronprinsparet også er veldig opptatt av integrering. Jeg har fått leve et helt liv i en fotballgarderobe og det er en helt fantastisk arena for integrering, sier Fjørtoft.

Klare til dyst

Også treneren til Røa håper de som ser fotballkampen lærer seg noe om idrettsglede.

– Det viktigste er å se bredden i det tilbudet fotballen har. Jeg har selv en bror som spiller på laget. Selv om han har sin utviklingshemming så har han like stor glede av fellesskapet og det sosiale som fotballen gir, som alle andre. Det er så viktig å vise at uansett så har man en arena hvor man hører til, sier Godager.

På fredag fikk spillerne på Røa Unified vite at de skulle spille fotball på Skaugum.

– Dette er jo mennesker som er over gjennomsnittet glad i oppmerksomhet og kjendiser, så de gleder seg. Men de ble nesten litt målløse med en gang. I helgen var de veldig opptatt av det og da var det mye snakk, sier Godager.

Og om spillerne er klare for utfordringen?

– Jeg har fått beskjed om at de har vasket draktene, barbert seg og tatt på parfyme. Så vi er klare, sier hun.

SISTE NYTT

Siste meldinger