NRK Meny
Normal

Forvekslet Märtha med Langemyhr

Nettsted meldte at byggmester Harald Langemyhr var pågrepet av politiet på Gardermoen. Men det var noen helt andre som ble eskortert av flyet.

Harald Langemyhr

Nettstedet E24 meldte i ettermiddag at Bedragerisiktede Harald Langemyhr ble pågrepet av politiet da han kom med fly fra Rhodos til Gardermoen.

Ifølge nettstedet gikk politiet inn på flyet umiddelbart etter at det stoppet ved gaten på Gardermoen klokken 16.30 i dag.

Flere nettsteder, NRKNyheter.no inkludert, plukket opp nyheten. Men den viste seg snart ikke å stemme.

18.10 måtte nettstedet dementere meldingen, da det viste seg at politioppbudet på Gardermoen egentlig var livvakttjenesten til prinsesse Märtha Louise.

- Ikke korrekt

Tidligere i ettermiddag avviste Langemyhrs advokat overfor NRK at byggmesteren skulle ha kommet med flyet 16.30.

- Det er ikke korrekt at Harald er pågrepet, skriver byggmesterens advokat Jon S. Gulbrandsen i en tekstmelding.

Det var ventet at Langemyhr vil komme tilbake til Oslo i løpet av dagen. Jon Guldbrandsen sier i kveld til vg.no at Langemyhr likevel ikke kommer i dag, og at han har gjort en ny avtale med politiet.

- Vi har ingen nye opplysninger å komme med i kveld. hvis det skulle skje en pågripelse i tiden framover vil vi gå ut med det, skriver kommunikasjonssjef Unni Grøndal ved Oslo politidistrikt i en tekstmelding til NRK.

Avbrøt ferien

Fire ansatte i Langemyhrs firma ble fredag pågrepet og framstilt for varetektsfengsling, siktet for grovt bedrageri.

Oslo kommune anmeldte Langemyhrs firma for grov svindel og bedrageri. Kommunen mener byggmesteren har overfakturert dem for 17,6 millioner kroner i forbindelse med ombyggingsarbeid på Økern sykehjem i Oslo.

Langemyhr var på badeferie sammen med familien på øya Rhodos i Hellas da siktelsen ble kjent. Han valgte selv å avbryte ferien og komme hjem for å forklare seg.

Byggmesteren sier han er uskyldig, og at det økonomiske rotet rundt Økern sykehjem er Oslo kommunes feil.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger