Fortsetter som helseminister

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen sier til NRK at han fortsetter i jobben.

Video nsps_upload_2009_10_1_21_58_21_3033.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Her bekrefter Bjarne Håkon Hanssen at han fortsetter som helseminister.

Under Arbeiderpartiets landsstyremøte i dag bekreftet Bjarne Håkon Hanssen at han blir sittende som helseminister i den nye regjeringen.

Svært lite rundt den nye regjeringskabalen er bekreftet, og det har vært spekulert i om Hanssen var tiltenkt andre oppgaver i regjeringen.

Fortsetter i jobben

Men på direkte spørsmål fra NRK bekrefter Hanssen at han fortsetter som helseminister.

Hanssen (46) har sittet på Stortinget siden 1997, men tok ikke gjenvalg i årets stortingsvalg.

Han var landbruksminister i Stoltenbergs første regjering (2000-2001), og var arbeids- og inkluderingsminister fra forrige stortingsvalg fram til han i fjor ble forfremmet til helse- og omsorgsminister.

Går løs på valgkampløfter

Tidligere i dag ble det lekket fra statsbudsjettet at det skal brukes 1,3 milliarder kroner til å bygge nye sykehjemsplasser.

Dermed får Hanssen selv bidra til å oppfylle et av Arbeiderpartiets viktigste valgkampløfter - nemlig full sykehjemsdekning. 12.000 nye sykehjemsplasser skal være på plass innen 2015, har regjeringen lovet.

De 1,3 milliardene skal holde til å bygge 2500 nye plasser. Tar man med plasser som allerede er bygget, vil regjeringen allerede neste år være halvveis til målet.

- Hvorfor er det så viktig å få dette løftet oppfylt så raskt?

- Fordi det har vært en hovedsak for oss i valgkampen å sette eldreomsorg på dagsorden. Vi har gått ut og sagt at vi foran forrige valg lovte full barnehagedekning. Det har vi levert i løpet av denne fireårsperioden. De neste fire år lover vi sykehjemsplass til alle, og det akter vi å få til. Da må vi sette alle kluter til for å få en god start.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger