Hopp til innhold

Fortsatt ingen pågrepet etter knivstikking i Oslo sentrum

Politiet jakter to mistenkte gjerningsmenn etter at tre menn ble knivstukket i Oslo sentrum natt til søndag.

Knivstikking i Storgata i Oslo 10. febr 2019

Politiet sperret av deler av Storgata etter knivstikkingen natt til søndag. Tilstanden var lenge kritisk for en av de skadde, nå er mannen utenfor livsfare. To andre menn er alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

Foto: Frank Evensen/Photorunner

Politiet har sikret overvåkningsbilder fra kameraer på åstedet.

– Vi har foreløpig ikke kommet i kontakt med noen av de mistenkte, så vi driver fortsatt med søk. Vi går nå gjennom en god del videomateriale som vi håper skal gi oss noen ledetråder, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

Den ene mistenkte skal være en svensktalende tynn mann på 25-30 år, cirka 165 cm høy, med nordafrikansk utseende, ifølge Grøttum. Han skal ha vært ikledd en sort lue og sort jakke. Ifølge politiet kan denne mannen også ha blitt påført kuttskader.

Den andre er en mann av samme etnisitet, cirka 185 cm høy, iført mørk jakke.

Politiet kjenner ikke identiteten til de to mistenkte.

– Det er naturligvis en viktig del av etterforskningen. Vi håper at videomaterialet og vitneobservasjoner kan gi oss det etter hvert, sier Grøttum.

Alle de tre skadde skal være kjenninger av politiet fra tidligere, ifølge TV2, men politiet sier de ikke knytter knivstikkingen til noe spesielt miljø.

Funnet skadd i Storgata

Politiet fikk melding om slagsmål og knivstikking i området Storgata/Brugata like etter klokken 02 natt til søndag. Da nødetatene ankom stedet fant de en mann i 30-årene knivstukket og liggende på bakken med livstruende skader.

Mannen ble kjørt til Ullevål for akuttbehandling og skaden er nå ikke lenger kritisk.

To andre skadde menn, begge i 20-årene, hadde klart å ta seg til legevakten, men ble også sendt med ambulanse til akuttmottaket på Ullevål sykehus, opplyser politiet.

Laster Twitter-innhold

De skadde ennå ikke avhørt

Krimteknikere har sikret spor på åstedet, blant annet videomateriale fra overvåkingskameraer. Ifølge Aftenposten skal hele hendelsen ha blitt fanget på film, men operasjonsleder Grøttum hos politiet vil ikke bekrefte dette.

Årsaken til knivslagsmålet er fortsatt et mysterium for politiet. De har ikke kunnet avhøre de skadde mennene ennå.

– Vi håper å komme i gang med avhør av de to som ikke er livstruende skadet så fort som mulig, sier operasjonsleder Grøttum.

Blodspor på fortauet ved Rett inn bar i Oslo

Utenfor Rett inn bar var det synlige blodspor på fortauet.

Foto: Heiko Junge, Scanpix
Politi i Storgata etter knivstikking, Oslo

Politi i Storgata etter knivstikkingen

Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger